Hlavní obsah

Výzva pro Strýcovou! Po rozpadu nejlepšího deblového páru přebírá roli po Hingisové

Dillí

Nečekaná výzva pro českou tenistku Barboru Strýcovou! Nejlepší světový deblový pár Sania Mirzaová, Martina Hingisová se totiž kvůli nedávným špatným výsledkům rozešel. Indka Mirzaová se podle tamní agentury PTI dohodla na spolupráci právě s českou reprezentantkou, s níž absolvuje mimo jiné grandslamové US Open.

Foto: Profimedia.cz

Společné dny deblové dvojice Martina Hingisová (vlevo), Sania Mirzaová jsou u konce.

Článek

Mirzaová se zkušenou Švýcarkou spolu začaly hrát loni v březnu. Do konce roku vyhrály devět turnajů včetně Wimbledonu, US Open a Turnaje mistryň. V pozici světových jedniček zahájily úspěšně i letošní sezonu a triumfovaly na Australian Open, pak ale skončila jejich série 41 vítězných zápasů a od té doby získaly jen dva tituly. Nedařilo se jim ani na grandslamech.

"Neměly v posledních pěti měsících očekávané výsledky. Prohrávaly s tenistkami mimo první stovku žebříčku a pochopily, že je něco špatně," řekl PTI zdroj blízký Mirzaové.

Devětadvacetiletá Indka se tedy na nejbližší turnaje dohodla se Strýcovou, jež neměla stálou partnerku. Hingisová bude hrát s Američankou Coco Vandewegheovou. Nové páry by se měly poprvé představit příští týden na turnaji v Cincinnati. "Hrálo roli to, kdo byl volný, a také má Barbora dobrý bekhend," uvedl zdroj indické agentury k tomu, proč si Mirzaová vybrala o necelý rok starší českou tenistku.

Strýcová během kariéry vyhrála 18 turnajů WTA ve čtyřhře, většinu po boku svých krajanek. Dnes ji na olympijských hrách v Riu v páru s Lucií Šafářovou čeká čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: