Hlavní obsah

Benešová a Strýcová si zahrají v Indian Wells semifinále čtyřhry

INDIAN WELLS

České tenistky Iveta Benešová a Barbora Strýcová se probojovaly na turnaji v Indian Wells do semifinále čtyřhry. Ve čtvrtek si na podniku s dotací 2,1 miliónu dolarů poradily s francouzsko-německou dvojicí Marion Bartoliová, Anna-Lena Grönefeldová 6:3, 6:7, 6:2 a prožily největší společný úspěch.

Foto: www.abiertomextenis.com.mx

Iveta Benešová

Článek

Na cestě do finále dnes Češky narazí na nejvýše nasazené Lisu Raymondovou z USA a Australanku Samanthu Stosurovou. Třiadvacetiletá Benešová zatím v kariéře vyhrála jeden deblový titul na okruhu WTA, o čtyři roky mladší Strýcová dva.

Semifinále ženské dvouhry zkompletovala Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová, v mužské soutěži si na společném turnaji udržel šanci na třetí titul za sebou Švýcar Roger Federer. Světová jednička vyřadila Chorvata Ivana Ljubičiče ve dvou setech poměrem 6:2 a 6:3.

Před rokem Federer v Indian Wells porazil Ljubičiče ve čtvrtém kole až po dvou tie-breacích, letos podobné drama nedopustil. Vítěze Davisova poháru držel od začátku v defenzivě a jedinou hrozbu ztráty svého servisu zažehnal. "Loni to byl hrozně těžký zápas, dnes jsem hrál excelentně. Možná nejlépe v dosavadní sezoně," řekl novinářům švýcarský tenista, který je v čele světového žebříčku už dva roky.

Semifinálovým soupeřem Federera bude nenasazený Thajec Paradorn Srichaphan, zbývající dvojice bude známa až dnes v noci.

Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Ljubičič (6-Chorv.) 6:2, 6:3, Srichaphan (Thaj.) - Nieminen (22-Fin.) 7:6 (7:3), 3:6, 7:5.
Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:
Heninová-Hardenneová (1-Belg.) - Dulková (17-Arg.) 6:3, 6:2.
Semifinálové dvojice: Heninová - Dementěvová (4-Rus.), Šarapovová (3-Rus.) - Hingisová (19-Švýc.).
Ženy, čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová, Strýcová (ČR) - Bartoliová, Grönefeldová (Fr./Něm.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:2.

Reklama