Hlavní obsah

Doktoři jí nařídili klid. Hlaváčková ale na US Open poletí

Nešetrná smeč Martiny Hingisové z olympijského semifinále tenisové čtyřhry stále trápí Andreu Hlaváčkovou. Po úterním příletu z Ria absolvovala dvě vyšetření, které potvrdily původní diagnózu - zlomeninu v očním oblouku. Od doktorů tak dostala příkaz dodržovat klidový režim.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Andrea Hlaváčková odehrála zápas o třetí místo se zpevňovací páskou pod okem.

Článek
Fotogalerie

„Dva až tři týdny bych si měla dát úplné volno," potvrdila Hlaváčková, která ale doporučení lékařů úplně do puntíku nedodrží. Grandslamové US Open začíná 29. srpna a desátá deblistka světa chce být u toho.

„Do Ameriky chci odletět v pátek, nebo v sobotu. S profesorem Kolářem jsem se dohodla, že se budu sledovat a uvidí se, jak mi bude. Když se budu cítit v pořádku, ráda bych nastoupila v kvalifikaci singlu, na čtyřhru už bych měla být určitě připravená," ujistila Hlaváčková.

Dlouhé cesty letadlem z Brazílie se trochu obávala, ale průběh prý nebyl tak špatný. Do helikoptéry, která olympioniky přenesla na Lipno, už si ale netroufla. „Bylo mi to líto, ale u vody bych stejně nemohla nic dělat, ani se třeba projet na skluzavce. To by mě trápilo asi víc, než když jsem se na to přivítání dívala jen v televizi."

Levé oko Hlaváčkové už ale nevypadá tak hrůzostrašně jako v Riu. „Otok splaskává, i když lékaři mi tvrdili, že to teď bude trochu víc bolet... Specialista ve Vinohradské nemocnici naštěstí potvrdil, že oko je úplně v pořádku," oddechla si stříbrná medailistka z Londýna 2012.

Reklama