Hlavní obsah

Kar. Plíšková - Muguruzaová 6:1, 6:3Plíšková smetla Muguruzaovou a je v Cincinnati ve finále

Aktualizováno

Karolína Plíšková si zahraje na turnaji v Cincinnati o šestý a dosud nejcennější titul. V semifinále jasně přehrála světovou trojku Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:1, 6:3 a v nedělním finále se střetne s německou tenistkou Angelique Kerberovou, která se v případě vítězství stane novou světovou jedničkou.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Karolína Plíšková smetla v Cincinnati Španělku Garbině Muguruzaovou a bude hrát o titul.

Článek

Na přípravném turnaji před US Open hrají s výjimkou zraněné Sereny Williamsové všechny hvězdy. Plíšková postup do finále slavila po rovné hodině hry, krátce nato začalo pršet.

"Nebylo to úplně snadné. Vítr byl ošidný a celkově byly podmínky těžké. Jsem moc ráda, že jsem to zvládla. A už začíná pršet," radovala se Plíšková z postupu, který stihla jen tak tak.

Čtyřiadvacetiletá tenistka vynechala olympijský turnaj v Riu de Janeiro, jako důvod uvedla obavy z viru zika. Návrat na okruh WTA se jí nadmíru vydařil a v neděli ji čeká patnácté finále v kariéře. Trofeje už má z Prahy, Soulu, Lince, Kuala Lumpuru a letošního Nottinghamu.

Sedmnáctá hráčka žebříčku porazila Muguruzaovou potřetí za sebou. Pomohla si pěti esy, čímž se dostala už na metu letošních 400 es a opět tuto statistiku vede. Měla také 17 vítězných úderů při stejném počtu nevynucených chyb, zatímco Muguruzaová jen sedm vítězných a 23 zkažených úderů.

Soupeřkou Plíškové v boji o titul bude Kerberová, jež má při neúčasti Williamsové šanci sesadit ji po třech a půl letech z tenisového trůnu. "Nevím, jestli třeba bude nervóznější, ale ráda bych ji měla jako jedničku. Ale udělám všechno, aby se tam nedostala," řekla česká tenistka ještě předtím, než Kerberová zdolala Simonu Halepovou 6:3, 6:4.

Ve čtyřhře Plíšková vypadla po boku Němky Julie Görgesové v semifinále, ale finále si zahraje Barbora Strýcová hned na prvním společném turnaji s novou indickou spoluhráčkou Sanií Mirzaovou. Usilovat bude Strýcová o 19. deblový titul. Nastoupí proti bývalé parťačce Mirzaové Martině Hingisové a Coco Vandewegheové z USA.

Cincinnati (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 2 804 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (15-ČR) - Muguruzaová (4-Šp.) 6:1, 6:3
Kerberová (2-Něm.) - Halepová (3-Rum.) 6:3, 6:4
Čtyřhra - semifinále:
Strýcová, Mirzaová (7-ČR/Indie) - Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan (2-Tchaj-wan) 6:2, 7:5.
Hingisová, Vandewegheová (4-Švýc./USA) - Karolína Plíšková, Görgesová (5-ČR/Něm.) 6:1, 6:4
Muži (dotace 5,004.505 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Murray (1-Brit.) - Raonic (4-Kan.) 6:3, 6:3

Reklama

Související témata: