Hlavní obsah

Vyčerpaný Murray si po daviscupovém vyřazení chce dát pauzu

Londýn

Britský tenista Andy Murray potřebuje po několika vyčerpávajících měsících pauzu. Druhý hráč světového žebříčku to řekl po víkendovém semifinále Davisova poháru v Glasgow, kde obhájci titulu prohráli s Argentinou 2:3.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Britský tenista Andy Murray během daviscupového duelu s Juanem Martínem del Potrem.

Článek

Devětadvacetiletý Murray letos hrál finále French Open, triumfoval ve Wimbledonu a v Riu obhájil olympijské zlato. Na US Open ale vypadl ve čtvrtfinále a únava se na něm následně projevila i v Davis Cupu, kde proti Argentině odehrál maximální počet tří zápasů.

V pátek Murray podlehl po pětihodinové bitvě Juanu Martínovi del Potrovi, v sobotu zvládl s bratrem Jamiem čtyřhru a v neděli v zápase s Guidem Pellou vyrovnal na 2:2. V poslední dvouhře si však postup do finále zajistili Argentinci.

"V posledních měsících jsem toho odehrál opravdu hodně. Potřebuju pauzu a potřebuju ji hned. Už před víkendem jsem tušil, že to bude bolet, ale opravdu jsem nečekal, že tolik," řekl Murray.

Zápas s Pellou dohrával v obavách ze zranění, trápil ho stehenní sval. "Nikdy předtím mě nic podobného nepotkalo. Dost jsem se bál, ale naštěstí jsem dokázal vyhrát ve třech setech," prohlásil skotský hráč, jenž nyní bude zvažovat plánovanou účast na říjnových turnajích v Pekingu a v Šanghaji.

Reklama