Hlavní obsah

Serena Williamsová se kvůli bolavému ramenu odhlásila z turnajů v Číně

Sesazená světová jednička Serena Williamsová nebude hrát v příštích dvou týdnech na turnajích ve Wu-chanu a Pekingu. Americká tenistka, jež oslaví v pondělí 35. narozeniny, chce doléčit zraněné rameno a připravit se na závěrečný Turnaj mistryň v Singapuru.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Serena Williamsová během semifinále US Open.

Článek

"Trénovala jsem a hrála, ale mé rameno stále ještě není připraveno na turnajovou zátěž," řekla Williamsová. Americká hvězda se představila naposledy před dvěma týdny v semifinále US Open, v němž podlehla Karolíně Plíškové. Ztratila kvůli tomu pozici světové jedničky, kterou převzala pozdější vítězka newyorského grandslamu Angelique Kerberová z Německa.

Williamsová prožívá na své poměry nepříliš úspěšnou sezónu. Startovala pouze na osmi turnajích, což je nejméně od návratu po zranění v roce 2011, na nichž získala dva tituly (v Římě a Wimbledonu). "Už mě unavuje hrát turnaje ne úplně zdravá a prohrávat zápasy, které bych jinak v životě neprohrála," řekla dvaadvacetinásobná grandslamová vítězka v nedávném rozhovoru pro CNN.

Letos už se Williamsová nejspíš představí pouze za měsíc v Singapuru na Turnaji mistryň. Při jubilejní desáté účasti by ráda dosáhla na šestý triumf.

Reklama

Související témata: