Hlavní obsah

Kaderka se už nehodlá Štěpánka doprošovat, Korda je nežádoucí

PRAHA

Předseda tenisového svazu Ivo Kaderka už dle svých slov vyčerpal všechny možnosti komunikace s Radkem Štěpánkem. Současná česká jednička odmítá hrát zápasy Davisova poháru pod stávajícím kapitánem Cyrilem Sukem a své další starty podmiňuje novým vedením týmu. Tomu se prý Kaderka původně nebránil, ale několik měsíců marně čeká na jakoukoli komunikaci s hráčem.

Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Předseda tenisového svazu Ivo Kaderka.

Článek

"Po loňské kauze Suk - Štěpánek jsem se chtěl s Radkem sejít a o všem si promluvit. Ale marně. Poslal jsem mu i dopis. Na ten ale přišla jen strohá odpověď a to dokonce ještě s cizím podpisem, já přece Radkův podpis dobře znám," řekl Kaderka na dnešní tiskové konferenci v Praze.

"Po Radkově vítězství v Rotterdamu jsem mu poslal další dopis s blahopřáním a požádal ho o vyjádření ke startu v Davisově poháru. Opět žádná odpověď, nereagoval ani na telefonáty, a trenér Kroupa nám odmítal dát jeho email. Dokonce se mi jej nepodařilo kontaktovat ani přes jeho otce Vlastimila, s kterým se léta dobře znám," dokazuje Kaderka, že se maximálně snažil se Štěpánkem domluvit.

Kapitánem Korda? Neakceptovatelné!

Šestnáctého hráče světa dostihl ve Spojených státech až kapitán fedcupového týmu Tomáš Petera. Přes něj Štěpánek znovu vzkázal, že pod Sukem v Davisově poháru hrát nebude. Na otázku, koho by rád v této funkci viděl, údajně odpověděl: Petr Korda.

"Pokud by měl být kapitánem týmu Korda, tak okamžitě odstupujeme od smlouvy s Českým tenisovým svazem (ČTS)," reagoval dnes předseda představenstva Třineckých železáren Tomáš Chrenek. Třinecké železárny jsou generálním partnerem ČTS a mimojiné velkým partnerem i českého hokeje.

"Podporujeme český tenis i hokej proto, abychom ukázali dětem a mládeži co nejlepší cestu ke sportu. A hráči jako Mariano Puerta nebo Petr Korda rozhodně nejsou zářivými příklady pro mládež," reagoval nekompromisně Chrenek na dopingovou minulost Kordy.  "Vůbec mi připadá trochu schizofrenní situace, aby si kterýkoli hráč diktoval jméno kapitána týmu," kroutil hlavou jeden z nejmocnějších mužů v českém byznysu.

Kaderka: Po jednapadesáté už se do rtu nekousnu

Také Kaderka vidí Kordu jako nežádoucí osobu, přesto se prý změně kapitána nebránil. Tak moc stál o to, aby Štěpánek v reprezentaci startoval. "S Radkem Štěpánkem jsem měl léta nadstandartní vztahy, proto najednou nechápu jeho změnu chování. Byl bych hrozně rád, kdyby byl v daviscupovém týmu," potvrdil.

Vadí mu ale, že se s ním Štěpánek nedokázal sejít a celou situaci neprobral. "Udělal jsem pro jeho start v Davis Cupu maximum, vycházeli jsme Radkovi ve všem vstříc. Například tady na Štvanici měl a má vždy dveře otevřené," tvrdí Kaderka. "Už jsem se padesátkrát kousl do rtu, po jednapadesáté už to ale neudělám," naznačil však, že jeho trpělivost už končí.

Jeho posledním krokem byl další dopis, který hráči poslal. V něm Štěpánka naposledy žádá, aby svůj start v DC přehodnotil. "Já Radkovi strašně fandím, stoupá teď na vrchol. Měl by si ale uvědomit, že cestou potkává stejné lidi, které může potkat po cestě zpátky. Přeji mu ale, ať na tom vrcholu zůstane co nejdéle," dodal na závěr Kaderka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori