Hlavní obsah

Tenisté trénují v Maroku, Vik ve vypůjčeném oblečení

UDŽDA

První tréninky mají za sebou v Maroku čeští tenisté, které čeká od pátku utkání Evropsko-africké zóny Davisova poháru o postup do baráže o Světovou skupinu s tamním výběrem. Do Udždy přiletěli v pondělí. Robin Vik zatím postrádá své zavazadlo, takže musel trénovat ve vypůjčeném oblečení. Rakety a boty měl vlastní.

Foto: robinvik.estranky.cz

Robin Vik

Článek

Vikovi nepřišla taška, takže musel úvodní tréninky absolvovat v náhradních věcech. "Vzal si do letadla tenisky s raketami, což je dobré. Ostatní věci si půjčuje, takže ponožky má moje a šortky a trička tak různě," řekl Pála. Doufal, že se mu podaří chybějící věci sedmdesátého hráče světa rychle sehnat.

Zkušenosti s vyřizováním zatoulaných tašek už Pála má. V neděli vyšel z letiště po cestě z Casablanky bez zavazadla fyzioterapeut týmu Michal Novotný. "Zafungovali tady a sehnali je dřív, než měli," chválil Pála marocké činovníky, ale dodal, že jednoduché to není. "Mají snahu, ale všechno se musí šestkrát říkat, než to udělají," dodal.

Na letišti na Pálu nezapomněli

Nejproblematičtější přílet měl právě Pála. V předstihu přiletěl v sobotu, ale na letišti někoho čekal marně. "Prostě na mě zapomněli," řekl. Marně volal na všechna čísla a nakonec odjel do hotelu taxíkem. Další překvapení ho čekalo v noci, když ho probudil telefon. "Ten člověk si to spletl. Myslel si, že přiletím po půlnoci z Casablanky, a tak mi volal z letiště, kde jsem," řekl Pála.

Tenisový areál se nachází sedm minut autem od hotelu Atlas Orient. "Klub je příjemný, takový domácký," konstatoval Pála. V klubu je sedm dvorců, hrát se bude na centrkurtu, kolem kterého by se mělo vejít tisíc fanoušků. "To ani náhodou. Jenom na stojáka, kdyby stáli jako jeden muž," odhadl Pála. Na betonových ochozech zatím chybějí lavice nebo sedátka, aby si měli diváci na co sednout.

Postele jsou dobré

Hlavní dvorec je podle Pály kvalitní. "Čekal jsem to horší, ale je velice slušný," řekl manažer, ale o tréninkových kurtech už to tolik neplatí. "Jsou tvrdé a skáče to tam, jak od křivého betonu," dodal.

Zázemí mají tenisté v Udždě podle Pály bez problémů. Manažer zařídil, aby jejich hotelové pokoje měly okna do vnitrobloku s výhledem na bazén. "Není to super moderní, ale takové v orientálním stylu. Postele jsou dobré, což je asi to nejdůležitější," řekl Pála.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová