Hlavní obsah

Životní rok i bez Singapuru. Strýcové prospěl kouč. Bičuje mě od rána do večera, směje se tenistka

Praha

Hned čtyři české tenistky se na Turnaji mistryň v Singapuru představí ve čtyřhře. A kdyby se s novou spoluhráčkou Saniou Mirzaovou dala dohromady o pár týdnů dřív, mohla k nim přibýt i Barbora Strýcová.

Foto: Issei Kato, Reuters

Česká tenistka Barbora Strýcová.

Článek

Na Masters (23. až 30. října) se kvalifikovaly Lucie Šafářová s Američankou MattekovouSandsovou, Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a Karolína Plíšková s Němkou Görgesovou. Česko-indický pár skončil v tabulce letošního roku na jedenáctém místě se ztrátou 1090 bodů na postupovou příčku. „Po čtyřech turnajích je to ale dost dobré, jde nám to nad očekávání," prohlásila Strýcová, která s Mirzaovou hraje od srpna.

Hned při premiéře však ovládly turnaj v Cincinnati, vyhrály i v Tokiu a ve Wu-chanu podlehly ve finále. „Túra v Asii byla náročná. Jsem ráda, že ty zápasy byly úspěšné, ale jsem docela unavená. Tělo si musí zvyknout, takže jsem vyčerpaná, ale pozitivně," prohlásila Strýcová.

Indka si ovšem v Singapuru zahraje s bývalou partnerkou Hingisovou, se kterou sice na začátku roku ovládly čtyři turnaje včetně Australian Open, ale po nezdarech na Roland Garros a ve Wimbledonu ukončily spolupráci. Pokud by Mirzaová figurovala ve dvou postupujících párech, mohla by si spoluhráčku pro Turnaj mistryň zvolit. „Hrála by se mnou," ujistila Strýcová.

Sezóna pro ni ale ještě nekončí, má příležitost kvalifikovat se ve dvouhře na Elite Trophy, jež se bude hrát začátkem listopadu v čínském Ču-chaj. K tomu ale potřebuje uhrát body tento týden v Moskvě. „Radši se neptám kolik, abych nebyla nervózní," řekla Strýcová, která je i v nominaci na fedcupové finále s Francií.

Ať následující týdny dopadnou jakkoli, pro třicetiletou tenistku to byl životní rok. „Pomohl mi trenér (Tomáš Krupa), který mě bičuje od rána do večera. Ale je to potřeba," zasmála se Strýcová.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík