Hlavní obsah

Bautista - Djokovič 6:4, 6:4Obhájce Djokovič prohrál v šanghajském semifinále s Bautistou, Wozniacká si zahraje o další titul

Šanghaj
Aktualizováno

První hráč světového tenisového žebříčku Novak Djokovič prohrál na turnaji v Šanghaji v semifinále. Patnáctý nasazený Španěl Roberto Bautista nad ním zvítězil dvakrát 6:4 a po pěti porážkách ve vzájemných zápasech poprvé uspěl. Dánka Caroline Wozniacká postoupila přes obhájkyni titulu Jelenu Jankovičovou do finále turnaje v Hongkongu. Její nedělní soupeřkou bude Francouzka Kristina Mladenovicová.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Srb Novak Djokovič během semifinále v Šanghaji.

Článek

Obhájce titulu a celkově trojnásobný vítěz šanghajského turnaje Masters Djokovič měl namále už v pátečním čtvrtfinále. S německým kvalifikantem Mischou Zverevem prohrál první set a druhý zachránil až v tie breaku.

I dnes často chyboval a po ztrátě první sady si vybil vztek na raketě. Také ve více než hodinu trvajícím druhém setu ztratil servis jako první, dvakrát to ještě soupeři oplatil, ale čtvrtý mečbol už neodvrátil.

Devatenáctý hráč světového žebříčku Bautista je letos ve finále počtvrté. Uspěl zatím dvakrát, celkově má na kontě čtyři turnajové tituly. Jeho soupeřem bude Brit Andy Murray, jenž si ve dvou setech poradil s Gillesem Simonem z Francie.

Souboj bývalých jedniček pro Wozniackou

Šestadvacetiletá Wozniacká vyhrála v Hongkongu souboj bývalých světových jedniček 6:3 a 6:4. Hráčka, kterou letos několik měsíců vedl český trenér David Kotyza, ještě na turnaji neztratila set a tři týdny po triumfu v Tokiu bude bojovat o druhý titul v sezóně.

Mladenovicová zdolala v semifinále 7:5, 6:3 Australanku Dariu Gavrilovovou, čtvrtfinálovou přemožitelku světové jedničky Angelique Kerberové z Německa. Třiadvacetiletá tenistka, jež by neměla chybět ve francouzské nominaci na listopadové finále Fed Cupu proti Česku, se bude snažit získat první singlový titul v kariéře.

Cibulková si zahraje o titul v Linci

Americká tenistka Madison Keysová nenastoupila kvůli nachlazení do dnešního semifinále turnaje v Linci. Bez boje tak do finále prošla Švýcarka Viktorija Golubicová, jež si zahraje o titul podruhé v kariéře. Druhou finalistkou je Slovenka Dominika Cibulková.

Třetí nasazená Keysová do Rakouska už nemocná přijela a její stav se v průběhu turnaje ještě zhoršil. Ačkoli bojuje o účast na Turnaji mistryň, rozhodla se neriskovat a dnes už nenastoupila.

Golubicová tak měla druhý den po sobě štěstí, neboť v pátek jí v třetím setu vzdala čtvrtfinále kvůli podvrtnutému kotníku turnajová jednička Garbiňe Muguruzaová. Švýcarka, jež v neděli oslaví 24. narozeniny, se pokusí získat druhý titul v kariéře po červencovém úspěchu v Gstaadu.

Soupeřkou 62. hráčky žebříčku v neděli bude druhá nasazená Cibulková, jež v souboji hráček usilujících o účast v Singapuru zdolala 6:4, 6:3 Carlu Suárezovou ze Španělska. Slovenka se díky postupu do finále posunula v letošním žebříčku za sedmou Keysovou na poslední osmé místo zajišťující start na Turnaji mistryň.

Již o 28. deblovou trofej bude v neděli v Linci usilovat jednačtyřicetiletá Květa Peschkeová. S Němkou Annou-Lenou Grönefeldovovu v semifinále vyřadily turnajové jedničky Raquel Atawovou a Abigail Spearsovou z USA 6:2, 7:5.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji
(tvrdý povrch, dotace 7 655 640 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bautista (15-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 6:4
A. Murray (2-Brit.) - Simon (Fr.) 6:4, 6:3
Tenisový turnaj žen v Hongkongu
(tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (5-Dán.) - Jankovičová (7-Srb.) 6:3, 6:4
Mladenovicová (Fr.) - Gavrilovová (8-Austr.) 7:5, 6:3
Tenisový turnaj žen v Linci
(tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Golubicová (Švýc.) - Keysová (3-USA) bez boje.
Cibulková (2-SR) - Suárezová (4-Šp.) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Grönefeldová (3-ČR/Něm.) - Atawová, Spearsová (1-USA) 6:2, 7:5.

Reklama