Hlavní obsah

Rosol lezl přes síť, ale prohru s dědou neodvrátil. Pak se na facebooku pustil do sudího

Těžce nesl, že prohrává. Nesnadno se Lukáš Rosol vyrovnával s výroky rozhodčího. Podle českého tenisty, který podlehl v druhém kolem turnaje v Moskvě Francouzi Stéphanu Robertovi 5:7, 1:6, sudí chyboval a ovlivnil zápas. Porážku pak rozmazával na facebooku.

Rosol kritizuje výrok rozhodčího

 
Článek

Pozoruhodné scény se odehrávaly během Rosolova posledního vystoupení v moskevské dvouhře, po níž je jasné, že už nebude patřit do první stovky žebříčku. Pád se momentálně 93. hráči pořadí nepodařilo odvrátit. Protesty na kurtu mu nebyly nic platné.

Jednatřicetiletý Čech neváhal a po jednom z verdiktů rozhodčího dokonce poněkud neomaleně přelezl síť a domáhal se uznání své pravdy. V boji matadorů byl nakonec úspěšnější o pět let starší Francouz.

„Děkuji rozhodčímu na dnešní utkání proti Robertovi... Někdy nemůžete udělat nic proti jeho špatnému rozhodnutí! Byl to dnes jeho zápas," postěžoval si Rosol na facebooku, ale zároveň dodal. „Co tě nezabije, to tě posílí! Počkám si na odplatu."

Fanoušci na internetu ve většině byli toho mínění, že za Rosolovu prohru nemůže rozhodčí...

Robert v pokročilém tenisovém věku prožívá svou nejlepší sezónu. Po prohrách v úvodních kolech na předchozích čtyřech turnajích se probojoval do svého letošního druhého čtvrtfinále na okruhu ATP.

Na internetu je občas už označován jako tenisový děda, nicméně letos zažívá masivní vzestup, momentálně je dvaapadesátý, čímž vyrovnal vlastní životní maximum.

Reklama

Související témata: