Hlavní obsah

Štěpánek ukončil sezónu! Rakety dal spát

Praha

Ani Radek Štěpánek nedohraje letošní sezónu. Český tenisový veterán se tak rozhodl po konzultaci s docentem Pavlem Kolářem, u něhož si léčil zranění zad. Štěpánkovo oznámení o předčasném konci sezóny přišlo zhruba ve stejný okamžik jako obdobná zpráva od bývalé jedničky Rafaela Nadala. Ve středu se k podobnému kroku rozhodl také Jiří Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Štěpánek

Článek

Karvinský rodák musel na začátku října kvůli zranění zad odstoupit z turnaje v Tokiu, kde nenastoupil k utkání druhého kola proti Nicku Kyrgiosovi. Vzdát musel i účast ve čtyřhře po boku Tomáše Berdycha.

„Rakety dávám spát. Po konzultaci s profesorem Kolářem jsem se rozhodl z preventivních důvodů ukončit sezónu a dát si odpočinek na tu příští. Ta letošní byla neuvěřitelná. Všechny své plány a cíle jsem si bohatě splnil," informoval Štěpánek na svém facebookovém profilu.

Nejvíc si cenní zisku bronzové medaile z letošní olympiády v Riu, kde hrál po boku Lucie Hradecké. Už dříve se ale nechal slyšet, že sní o dalších úspěších a pomýšlí i na deblový titul z Wimbledonu.

„Nespím na vavřínech a dávám si nové cíle, vyšší. Chci se zabydlet ve stovce, ve čtyřhře s novým parťákem myslím hodně vysoko a s Luckou Hradeckou máme nač navazovat. No prostě je se na co těšit," dodal 37letý tenista, jemuž ve dvouhře patří 99. příčka. Ve čtyřhře, v níž má nového spoluhráče Vaska Pospisila z Kanady, je třicátý.

Reklama