Hlavní obsah

S Hingisovou už není potřeba nic řešit, odmítá Hlaváčková dohru kvůli zlomenině v obličeji

Praha

Potřetí v kariéře se Andrea Hlaváčková představí na tenisovém Turnaji mistryň ve čtyřhře. Loni s Lucií Hradeckou skončily v semifinále, před čtyřmi lety ještě v Istanbulu podlehly ve finále. A do třetice?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrea Hlaváčková si opět zahraje na Turnaji mistryň.

Článek

Do Singapuru poletíte rovnou z turnaje v Moskvě, zatímco vaše soupeřky pro Masters většinou odpočívají nebo trénují. Proč jste zvolily tento scénář?

My s Luckou neodehrály moc zápasů na asijských turnajích ve Wu-chanu a v Pekingu. Než zůstávat na další turnaj v Číně, tak jsme se rozhodly hrát radši v Moskvě, kde jsou podmínky nejpodobnější Singapuru. Turnaj je tady organizovaný dobře, je tu krásná hala, kousek od ní hotel, takže je všechno po kupě, ale to počasí je trochu depresivní a člověku moc nepřidá.

V Singapuru jsou naopak třicetistupňová vedra, těšíte se na ně?

Doufám, že si užiju sluníčko a všechno bude pozitivní.

Minulý rok jste si pochvalovala třeba i bazén na střeše hotelu. Berete luxus Turnaje mistryň tak trochu jako odměnu za celý rok?

Přesně tak. Není hráčka, která by si neudělala v tom bazénu fotku... Takový luxus kolem sebe během roku moc často nemáte. A člověk si tu péči užívá a je to pro něj výjimečné.

Turnaj mistryň jste zažila i v Turecku, v čem to bylo jiné?

V Istanbulu rozhodně tak luxusní hotel nebyl, ale byla tam zase krásná atmosféra na tenise. Chodilo hodně lidí a tím, že jsme tam byly jenom čtyři páry, tak koncentrace pozornosti na nás byla větší a vlastně se mi tam líbilo víc, protože tenisová část byla připravená ještě exkluzivněji. V Singapuru bych na debl davy nečekala. Tam se toho děje hodně. Je to jen jedna z akcí, není to pro ně vrchol roku. Fanoušky si tam ještě trochu hledáme, ale na ty velké zápasy přišlo už loni dost lidí.

V Singapuru se uvidíte i s Martinou Hingisovou, která vám na olympiádě nešetrnou smečí způsobila zlomeniny v obličeji. Probíraly jste od té doby spolu tento okamžik?

Normálně se potkáváme, ale už to není potřeba řešit...

Kdo bude pro vás v Singapuru favoritem?

Lucka Šafářová s Bethanií (Mattekovou-Sandsovou). Vyhrály spolu poslední tři turnaje, budou od sebe čekat hodně a všichni kolem taky. Pak je to ale dost vyrovnané. Ať Garciaová s Mladenovicovou, sestry Čanovy, nebo my s Luckou. Určitě bude zajímavé sledovat i Mirzaovou s Hingisovou, které už spolu jinak nehrají, ale připravené budou určitě dobře. Jen mě mrzí, že se bude hrát k. o. systémem. Myslím, že na Masters by se to tak dělat nemělo. Úspěch je už účast v Singapuru, samotná představa, že bychom to vyhrály, je úžasná. Uděláme pro to maximum a uvidíme, co se stane.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík