Hlavní obsah

Daviscupové utkání tenistů v Maroku rozehraje Zíb

UDŽDA

Tomáše Zíba vybral daviscupový kapitán Cyril Suk do dvouher k jedničce Tomáši Berdychovi. A právě Zíb rozehraje v úvodní páteční dvouhře utkání českých tenistů v Evropsko-africké zóně s Marokem proti Múníru El Aarejovi. Na antuku v Udždě po nich nastoupí k druhé dvouhře Berdych s Mehdidem Tahirim.

Foto: PRÁVO

Tomáš Zíb

Článek

Do čtyřhry oba kapitáni nahlásili před dnešním losováním zbývající nominované hráče, české novice v soutěži Robina Vika s Lukášem Dlouhým a Mehdiho Ziadiho s Talalem Ouahabim. Složení párů pro čtyřhru je ale možné hodinu před utkáním bez důvodu změnit stejně jako obsazení nedělních dvouher, v kterých by měly nejdříve hrát jedničky a po nich dvojky družstev.

Český tým je žebříčkovým favoritem utkání a musí zvítězit, aby mohl hrát zářijovou baráž. V té chtějí Češi usilovat o návrat do elitní Světové skupiny, z které loni poprvé historii sestoupili.

Třicetiletý Zíb je potřetí v daviscupové reprezentaci a zatím stále čeká na první výhru. V předešlých třech dvouhrách a jedné čtyřhře proti silnějším protivníkům neuspěl. Nyní ho čeká až 609. hráč žebříčku ATP El Aarej a vítězství by mělo být téměř povinností. Šestadvacátému hráči světa Berdychovi se postaví Tahiri, 565. na ATP.

Podobně jako čeští tenisté hrají druhé daviscupové lize Italové s Lucemburskem, Belgičané na Ukrajině a Britové doma se Srbskem.

Losování (časy v SELČ):
Pátek (13:00):
El Aarej - Zíb, Tahiri - Berdych.
Sobota (16:00):
Ziadi, Ouahabi - Vik, Dlouhý.
Neděle (13:00):
El Aarej - Berdych, Tahiri - Zíb.

Reklama