Hlavní obsah

Šafářová vyřadila v Amelia Island Vaidišovou

AMELIA ISLAND

Souboj českých tenistek na turnaji v americkém Amelia Island na Floridě vyhrála Lucie Šafářová. Patnáctá nasazená ve třetím kole porazila úspěšnější krajanku Nicole Vaidišovou 6:1, 4:6 a 6:4. Ve čtvrtfinále antukového turnaje se Šafářová utká s domácí Američankou Jill Craybasovou, která vyřadila Julii Schruffovou z Německa.

Článek

Turnajové čtyřce Vaidišové, která se vrací po svalovém zranění, se v první sadě nedařil servis a za 28 minut ji ztratila. Do druhého dějství vstoupila ve velkém stylu a rychle vedla 4:1. Šafářová sice dokázala set zdramatizovat, ale třináctá hráčka světa si vynutila rozhodující třetí sadu. V ní se však opět prosadila devatenáctiletá přítelkyně Tomáše Berdycha.

Vítězka tenisového turnaje v Miami z minulého týdne Světlana Kuzněcovová se na postup do osmifinále natrápila. Pátá nasazená Ruska a bývalá šampionka US Open porazila ve druhém kole švédskou soupeřku Sofii Arvidssonovou až ve třech stech 6:1, 5:7 a 6:2.

AMELIA ISLAND
Dvouhra - 2. kolo:
Kuzněcovová (5-Rus.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:1, 5:7, 6:2, Grönefeldová (7-Něm.) - Zvonarevová (Rus.) 6:3, 6:4, Camerinová (It.) - Srebotniková (14-Slovin.) 6:4, 6:3.
Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (15-ČR) - Vaidišová (4-ČR) 6:1, 4:6, 6:4, Schiavoneová (3-It.) - Camerinová (It.) 6:1, 6:3, Craybasová (USA) - Schruffová (Něm.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: