Hlavní obsah

Českou tenistku Böhmovou v USA obvinili z krádeže

JACKSONVILLE

Devatenáctiletá česká tenistka Kateřina Böhmové byla ve středu se svou matkou zadržena ve floridském Jacksonville kvůli údajné krádeži v obchodním domě. Obě byly ve čtvrtek propuštěny, i když původně byla požadována kauce ve výši 5000 dolarů.

Foto: www.protenis.cz

Tenistka Kateřina Böhmová

Článek

Strážce v obchodním domě Belk obě ženy zastavil poté, co si vzaly vystavené oblečení a šperky, šly do kabinky a pak podle jeho slov bez placení odešly z obchodu i s věcmi. Ve dvou taškách měly dva páry džín, dva svetry, tričko, náušnice a další klenoty. Jednání obou žen zachytila také kamera.

Obě ženy obvinění odmítly. Šerifovi řekly, že hledaly toaletu a nevěděly, že musí zaplatit, když jsou ještě v areálu obchodního střediska.

"Kateřina Böhmová tvrdí, že se v žádném případě nedopustila nezákonného jednání," uvedla v pátek manažerka Regina Jandová, která je s hráčkou v kontaktu. Jandová dodala, že ženy nebyly ve vězení, jak uváděly agentury: "Jen u sebe neměly doklady a policie je odvezla na stanici. Dnes přejíždí na další turnaj."

Böhmová, která figuruje na 128. místě žebřičku WTA, vypadla na probíhajícím turnaji v nedalekém Amelia Islandu po prohře s Naděždou Petrovovou. Soudní slyšení tenistky je naplánováno na 27. dubna.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori