Hlavní obsah

Na Turnaji mistryň začala překvapením. A ještě se stihla během zápasu sama ostříhat

Obrovskou zarputilost a bojovnost předvedla ruská tenistka Světlana Kuzněcovová ve svém úvodním zápase na Turnaji mistryň proti obhájkyni titulu Agnieszce Radwaňské. Celý zápas prakticky jen dotahovala, ale nakonec téměř tříhodinovou bitvu vyhrála. Během utkání se dokonce stihla sama ostříhat.

Foto: Edgar Su, Reuters

Štastná a unavená Světlana Kuzněcovová po vítězství v úvodním utkání Bílé skupiny na Turnaji mistryň

Článek

Kuzněcovová si až sobotním titulem v Moskvě zajistila samotnou účast v Singapuru a po bleskovém přesunu se hned pustila do boje se světovou trojkou. První set dokázala otočit z 1:4 na 7:5, a když druhé dějství prohrála hladce 1:6, připravila všem přihlížejícím další překvapení.

Při výměně stran vytáhla nůžky a sama si trochu krkolomně ustřihla kus copu. „Hodně mě vlasy obtěžovaly, snažila jsem se je dostat za čelenku. Při každém forhendu mi cop švihl do oka. Tak jsem si říkala: Jsou teď důležitější moje vlasy, nebo zápas? No a měla jsem rozhodnuto," vysvětlovala svůj tah rodačka z Petrohradu.

Radikální krok evidentně pomohl, protože ve třetí sadě se nadechla k dalšímu obratu. Nelekla se ani soupeřčina mečbolu a duel dotáhla do vítězného konce.

„V jednu chvíli jsem byla zralá na to si lehnout na kurt a nechat se odnést pryč, ale nakonec jsem to ustála. Prostě jsem hrála o každý míč," okomentovala svůj bojovný výkon Ruska.

Podobný kadeřnický zákrok jako ona předvedl také loni na Turnaji mistrů Brit Andy Murray, jenž si ustřihl ofinu během zápasu s Nadalem. Na rozdíl od Kuzněcovové Murraymu ustřižení vlasů přímo na kurtu k vítězství nepomohlo.

Reklama

Související témata: