Hlavní obsah

Plíškovou zpovídali ještě ve dvě ráno. Asi vstanu až ve středu, smála se po neuvěřitelné bitvě

Singapur

Na tuhle bitvu česká tenistka Karolína Plíšková jen tak nezapomene. Skvěle rozjetý zápas se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou téměř definitivně ztratila, ale po neskutečném obratu slavila při svojí premiéře na Turnaji mistryň hodně sladké vítězství. Když dlouho po půlnoci mluvila v Singapuru s novináři, s nadsázkou říkala, že neví, zda vůbec v úterý vstane.

Foto: Edgar Su, Reuters

Vítězné gesto Karolíny Plíškové při premiéře na Turnaji mistryň.

Článek
Fotogalerie

„Takhle dlouho do noci už jsem hodně dlouho nehrála. Už předchozí zápas byl hrozně dlouhý a ten můj také," povzdechla si zhruba ve dvě hodiny ráno na tiskové konferenci.

Přitom se zdálo, že by duel mohl skončit rychle jejím jednoznačným vítězstvím, protože už měla v kapse náskok 6:2, 3:1.

„Mohla jsem vyhrát ve dvou setech, jenže musím uznat, že ona svoji hru postupně hodně zlepšila. Lépe podávala a celkově šla nahoru. Už nedělala tolik chyb jako v první a na začátku druhé sady," vysvětlovala tenistka z Loun první zvrat v utkání.

Muguruzaová v tie breaku druhé sady prohrávala 0:3, jenže pak vyhrála sedm z osmi míčků, srovnala na sety a začínala mít herně navrch.

„Pak jsem se musela jen snažit co nejvíc se jí držet a čekat na šance. Pár jsem jich měla, všechny gamy ve třetí sadě byly dost vyrovnané," popisovala česká jednička další průběh střetnutí.

Skóre ve třetím setu však začalo hrozivě narůstat v její neprospěch. Dvakrát si prohrála podání a první game uhrála až za stavu 0:4.

„Ztráta jednoho brejku pro mě tolik neznamená, protože jsem schopna manko rychle smazat. Ale dva brejky, to už je dost. Obzvlášť proti Garbiňe, která podávala výborně. I když to platilo jen do stavu 5:2," přiblížila jednu z příčin dalšího zvratu v utkání.

Muguruzaová koncovku nezvládla

Šampiónka z letošního Roland Garros totiž koncovku zápasu totálně nezvládla. Nevyužila ani mečbol a začala se utápět v chybách. „Já byla v tu chvíli šťastná za každý míček, který jsem vyhrála. Nevím, co se pak stalo, jestli byla nervózní, nebo tu koncovku chtěla až moc uspěchat. Ale začala hrozně chybovat. Já jsem vyčkávala a snažila se držet míček ve hře," pokračovala Plíšková.

V kritický moment utkání Češce moc nepomohly čárové rozhodčí. Jedna dokonce opakovaně chybovala v její neprospěch v jednom gamu, z čehož jí usvědčilo Plíškovou povolané Jestřábí oko.

„Měla jsem pocit, že je všechno proti mně, i čároví rozhodčí. Jestřábí oko mi hodně pomohlo. Trochu jsem z toho šílela, protože pár rozhodnutí šlo proti mně. Nakonec mě ale zachránilo, protože jinak by to bylo 1:5 a pak už by to bylo hodně těžké," vzpomínala s úlevou na klíčovou pasáž utkání.

Tu nakonec zvládla na výbornou. Už ve středu ji ale čeká další duel s Ruskou Kuzněcovovou, takže na regeneraci a přípravu nemá moc času. „Uvidíme, kdy vstanu. Jestli tedy vůbec vstanu. Možná vylezu z postele až ve středu," pobavila novináře.

Porazí Karolína Plíšková ve středu na Turnaji mistryň i Rusku Světlanu Kuzněcovovou?
Ano
87 %
Ne
13 %
Celkem hlasovalo 12005 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík