Hlavní obsah

Zíb s Berdychem nezaváhali, Češi vedou v Maroku 2:0

UDŽDA

České tenisty dělí jediná výhra od postupu do zářijové baráže o Světovou skupinu Davisova poháru. V utkání Evropsko-africké skupiny vedou v Maroku po pátečních dvouhrách 2:0, roli favoritů potvrdili jak Tomáš Zíb, který porazil Múníra El Aareje, tak Tomáš Berdych, jenž přehrál Mehdiho Tahiriho.

Článek

Do sobotní čtyřhry, v níž už mohou rozhodnout o postupu, jsou nahlášeni Robin Vik s Lukášem Dlouhým a Mehdi Ziadi s Talalem Ouahabim. Složení párů mohou kapitáni před utkáním bez důvodu změnit stejně jako obsazení nedělních dvouher.

Zíb ztratil první set

El Aarej, kterému patří až 609. místo v žebříčku ATP, předváděl klasický antukový tenis od základní čáry a v první sadě úvodní dvouhry Zíba zaskočil. Rychle se pohyboval a občas se mu vydařil riskantní úder, nad kterým písecký rodák jen kroutil hlavou. Český hráč nevyužil ani jeden ze svých brejkbolů a sám dvakrát, ve třetí a osmé hře, ztratil servis.

Na začátku druhé sady převzal třicetiletý Zíb iniciativu, zpřesnil hru a využíval laciných chyb soupeře. Maročanovi, který házel raketou, povolil jednu hru a zdálo se, že by mohl mít zápas pod kontrolou. Ve třetí sadě se Zíb znovu trápil, prohrával už 3:5 a El Aarej podával na výhru. Česká dvojka nepřipustila ani jeden setbol a šňůrou čtyř her otočila vývoj třetího setu ve svůj prospěch.

Vyrovnaný průběh měla i čtvrtá sada. Hráči si drželi servis a Maročan vedl ještě 4:3. Zíb měl lepší koncovku a ziskem tří her po sobě utkání dokončil. Při svém servisu se ovšem nadřel a po čtvrtém využitém mečbolu se radoval ze své první daviscupové výhry.

Berdych jasně dominoval

Berdych hned v úvodní hře prorazil Tahirimu servis a udal tón utkání. O své podání sice přišel o pět gamů později, ale hned vzápětí se dvacetiletému Čechovi podařilo získat druhý brejk. Od té doby Berdych zápasu dominoval a nedal Tahirimu šanci pomyslet na překvapení.

Ve druhé sadě světová šestadvacítka ve vedru a na nerovném dvorci povolila soupeři pouze jednu hru a ve třetí o jeden game více. V Davisově poháru se Berdych radoval z šesté výhry v osmém zápasu a třetí ve dvouhře po sobě v roli české daviscupové jedničky.

Davisův pohár - Evropsko-africká zóna
Maroko - Česko 0:2 po první dvouhře
El Aarej - Zíb 6:2, 1:6, 5:7, 4:6, Tahiri - Berdych 3:6, 1:6, 2:6.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články