Hlavní obsah

DC: Čeští tenisté budou bojovat o návrat mezi elitu

UDŽDA

Tři zápasy na marocké antuce stačily českým tenistům k jistotě účasti v zářijové baráži, kde budou usilovat o návrat do Světové skupiny Davisova poháru. Rozhodující bod v Udždě zajistila v sobotní čtyřhře dvojice Tomáš Berdych, Lukáš Dlouhý, která ve třecj setech přehrála domácí pár Mehdi Ziadi a Talal Ouahabi.

Článek

Kapitán Cyril Suk udělal oproti původní nominaci očekávanou změnu a poslal do čtyřhry Berdycha místo Robina Vika. Berdych s Dlouhým se opírali o kvalitní servis a soupeře jasně převyšovali na síti i v returnech. V úvodní sadě získali první brejk v sedmé hře při podání Ouahabiho a o dva gamy později prorazili servis i Zaidimu.

Na začátku druhého setu Češi zaváhali. Berdych přišel o podání a domácí vedli 2:0, jenomže pak český pár získal sedm her po sobě, druhý set 6:2 a jasně kráčel za očekávanou výhrou. Ve třetím setu se Berdych s Dlouhým dobře doplňovali a jeden brejk jim stačil k výhře 6:3.

V pátečních dvouhrách se o české body postarali Tomáš Zíb a Berdych. Dá se očekávat, že v neděli dostane premiérově šanci také Vik.

Soupeře pro baráž, která se uskuteční 22. až 24. září, budou tenisté znát do týdne. Hrát by mohli například se Švédskem, Německem, které je loni poslalo poprvé v historii do daviscupové druhé ligy, Slovenskem, Rakouskem, Španělskem, Nizozemskem či Švýcarskem, za které by mohla nastoupit i suverénní světová jednička Roger Federer.

Davisův pohár - Evropsko-africká zóna
Maroko - ČR 0:3 po čtyřhře
Ziadi, Ouahabi - Berdych, Dlouhý 3:6, 2:6, 3:6.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články