Hlavní obsah

Šafářová nechtěla hned končit a přála by parťačce pozici jedničky

Divoký zápas s odřenými klouby i třemi odvrácenými mečboly mají za sebou deblistky Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou na Turnaji mistryň. Česko-americká dvojice v Singapuru postoupila do semifinále a protáhla vítěznou sérii už na sedmnáct zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Tenistka Lucie Šafářová na archivním snímku.

Článek

"Byl to takový úplně klidný a pohodový zápas," smála se ironicky Šafářová cestou z kurtu o půlnoci singapurského času. Letošní vítězky grandslamového US Open porazily kazašsko-maďarský pár Jaroslava Švedovová, Timea Babosová po více než dvou a půl hodinách 5:7, 7:6 a 10:2 v super tie breaku.

V Singapuru napodobily Karolínu Plíškovou, která ve svém prvním utkání dvouhry odvrátila mečbol a zdolala Garbiňe Muguruzaovou. "Vypadá to, že jsme se inspirovaly u Káji (Plíškové) a že to tady Češky musí otáčet," uvedla Šafářová.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou přijely na Turnaj mistryň ověnčeny třemi tituly v řadě včetně US Open. Také to jim v koncovce pomohlo zápas otočit. "I když jsme udělaly blbé chyby, tak jsme si říkaly, v tomhle stavu už jsme byly na US Open. Prostě jsme lepší, a když budeme hrát svoji hru, tak to můžeme zvládnout, protože máme tolik vítězství za sebou," řekla Šafářová.

První dva mečboly odvrátila česko-americká dvojice za stavu 5:6 při podání Švedovové a pak v tie breaku druhé sady. "Při mečbolech už nervózní nejsme. Kdyby to zahrály, tak by byly lepší tým a my bychom se s tím musely smířit. Ale to jsme nechtěly, máme tady vyšší cíle než odjet po prvním kole," řekla Šafářová.

Hned zkraje zápasu Američanka na kurtu spadla. Šafářovou ale její karambol nevystrašil. "Naštěstí jsem to viděla zblízka vedle sebe a nevypadalo to tak špatně. Byl to tak trochu letecký den," smála se a dodala: "Já ji nazývám Spiderman, tak jsem říkala, že si zapomněla chytit lano. Má odřené klouby na ruce, ale nic víc."

Matteková-Sandsová se může v případě zisku titulu v Singapuru teoreticky stát novou světovou deblovou jedničkou. "Slyšela jsem o tom, i to mě napadlo na kurtu, že by to byla škoda hned vypadnout, a raději jsme to otočily," řekla Šafářová.

V semifinále je čeká nejvýše nasazený pár Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová z Francie, které Team Bucie, jak si Šafářová a Matteková-Sandsová říkají, porazily ve finále v Pekingu i na US Open. "Jsou ve všem solidní a silná dvojice. Známe se dobře a v sobotu tam půjdeme vyhrát," plánovala Šafářová.

Porazí Šafářová s Mattekovou-Sandsovou v semifinále francouzský pár Garciaová, Mladenovicová?
Ano
88,3 %
Ne
11,7 %
Celkem hlasovalo 5775 čtenářů.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner