Hlavní obsah

Šafářovou čeká v případě titulu na Masters růžový přeliv

Singapur

Lucie Šafářová a Američanka Bethanie Matteková-Sandsová jsou k nezastavení. "Tým Bucie" už vyhrál osmnáct zápasů za sebou, a pokud zvládne v neděli i ten devatenáctý a ovládne v Singapuru Turnaj mistryň, půjdou hráčky na halloweenskou párty s růžovými vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Američanka Bethany Matteková-Sandsová (vlevo) s Češkou Lucií Šafářovou si zahrají na Turnaji mistryň finále.

Článek

"Bohužel, ve vzduchu je sázka, že si obarvíme vlasy narůžovo, když vyhrajeme," prozradila Šafářová českým novinářům po dnešní výhře v semifinále nad nasazenými jedničkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou z Francie 6:3 a 7:5.

S nápadem na růžový přeliv přišla Matteková-Sandsová. "Doufám, že to bude barva na jedno umytí. Ale sázka padla," smála se Šafářová.

Česko-americká dvojice hraje báječně a ještě se k tomu viditelně na dvorci i mimo něj dobře baví. "Je to velká část našeho úspěchu. Neklademe na sebe žádný tlak, jedeme na vítězné vlně. Užíváme si to. Myslím, že i kdyby se zápasy nepodařily, tak k tomu budeme přistupovat stejně. Baví nás to," uvedla Šafářová.

Šafářová jako Čínská zeď

S úsměvem na líci přichází i skvělá hra. Šafářová proti Francouzkám zářila nejen od zadní čáry, ale tentokrát i na síti. "Jo, bylo to dobré. Sedlo mi to a bylo tam hodně obranných volejů. Říkáme, že ona je Spiderman na síti a já jsem Čínská zeď vzadu, a Bethanie dnes dodala, že se zeď přesunula na síť," řekla Šafářová.

"To, že se zlepšuju na síti, je dané tím, že hraju víc a víc deblů a trénuju s Bethanií, která to na mě pálí. Jsem ráda, že jdu nahoru," pochvalovala si česká tenistka.

Soupeřky pro nedělní finále ještě neznaly, ale bylo jim jedno, jestli to budou obhájkyně titulu, Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie, nebo ruské olympijské vítězky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová. "Oba týmy jsou silné, ale taktika je stejná - hrát agresivně a užít si finále," řekla Šafářová.

Společně oslaví Halloween

Brněnská rodačka by ráda potvrdila svoji skvělou deblovou finálovou bilanci. Ze čtrnácti bojů o titul získala ve čtyřhře dvanáct vavřínů. "Vím o tom. Doufám, že to bude takhle pokračovat a že to doklepneme i tady," přála si Šafářová.

Ať už dopadne finále jakkoli, česko-americký pár půjde po utkání večer na halloweenskou oslavu. Matteková-Sandsová už se podle Šafářové těší měsíc. "Je nachystaná. Nechala si poslat nějaké věci z Ameriky a téma je Marvel, takže to bude zajímavé," uvedla Šafářová.

Po semifinále už si připomněly i letošní vánoční svátky. Pro organizaci WTA natáčely video. "Opravdu," ujistila Šafářová, že si nedělá legraci. "Měly jsme na hlavě čepičky a zvonečky. Musely jsme zpívat tenisovou vánoční písničku. Už jsem si na podobné doplňkové aktivity zvykla a s Betty je to sranda," dodala.

Reklama