Hlavní obsah

Murray je bez Lendla. Sesadí Djokoviče ze světového trůnu už v Paříži?

Britský tenista Andy Murray je k nezastavení, po třech titulech za sebou se zase o něco přiblížil pozici světové jedničky, kterou se může stát už za šest dnů. V probíhajícím turnaji v Paříži ale potřebuje vyhrát všechny zápasy a spoléhat na zakolísání dosavadního vládce mužského tenisu Novaka Djokoviče.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Andy Murray není k zastavení. NAjde přemožitele v Paříži?

Článek

„Nemám to ve své moci. I když bych vyhrál všechny zápasy, nemusím se na první místo dostat. To Novak to má ve svých rukou. Má náskok, takže když on bude vyhrávat, svoji pozici si udrží," snažil se Murray nepodléhat předčasné euforii.

K cestě na absolutní vrchol už po tomto týdnu by potřeboval jak titul z Paříže, tak Djokovičovo vyřazení už před branami finále.

„Necítím se teď jinak než třeba před šesti osmi týdny. Mým cílem nebylo stát se světovou jedničkou do konce roku. Větší šance bude na začátku nové sezóny," hodnotil realisticky své možnosti.

Nicméně věří, že letošní výsledky ho opravňují k tomu, aby si mohl dělat na první místo žebříčku nárok.

Žebříček nelže

„Určitě si to zasloužím. Žebříček nelže. Máme za sebou dlouhou sezónu a spoustu povinných turnajů, kde se utkávají ti nejlepší. Pokud jste na žebříčku první, druhý nebo čtvrtý, přesně to odpovídá tomu, co si zasloužíte, pokud jste tedy zdraví," pokračoval Brit.

V Paříži se pokusí navázat na předchozí tituly z Vídně, Pekingu a Šanghaje. Tentokrát se ale bude na zápasy připravovat sám bez trenéra Ivana Lendla, s jehož návratem do realizačního týmu začala Murrayho hvězda opět stoupat.

Naposledy byl na turnajích sám v minulé sezóně v Rotterdamu a Dubaji. Ale nevěří, že by Lendlova absence jeho šance v Paříži nějak ohrozila.

„Člověk má trochu víc svobody. Může trénovat, kdy chce a co chce. Nemusí to s nikým řešit, což může být fajn. Mně se tohle moc nestává, ale jiní hráči něco takového zažívají i v delších obdobích. Třeba Roger Federer, nebo Nick Kyrgios - mladý kluk, který byl dlouho bez trenéra. Myslím, že to může fungovat," dodal.

Stane se Andy Murray po turnaji v Paříži světovou jedničkou?
Ano
12,7 %
Ne
87,3 %
Celkem hlasovalo 7461 čtenářů.

Reklama

Související témata: