Hlavní obsah

Hvězdný pár H+H se opět rozpadl! Hlaváčková bude hrát s Číňankou

Praha

Český elitní deblový pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká se podruhé rozpadl. Stříbrné medailistky z her v Londýně oznámily, že v příští sezóně spolu hrát nebudou. Serveru tennis-arena.cz sdělily, že důvodem rozchodu jsou rozdílné priority. Dvojice se poprvé rozešla v roce 2013.

Foto: Sport.cz

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková spolu v příští sezóně nastupovat nebudou.

Článek

„Andy se chce v příštím roce soustředit výhradně na čtyřhru, zatímco já dávám prioritu singlu. Nedokázala jsem jí slíbit všechny turnaje, zhruba dvacet těch největších, které plánuje. Uměla bych si naplánovat víc než polovinu z nich, ale to bylo málo, takže se naše cesty rozcházejí," vysvětlila serveru Hradecká.

Hlaváčková její slova doplnila s tím, že singl už chce hrát jen doplňkově. „Dohodly jsme se na základě rozdílného programu. Ne na základě neshod," potvrdila plzeňská tenistka. Nově bude nastupovat po boku třicetileté Číňanky Pcheng Šuaj.

Teď titul ze singlu?

Hradecká vytvoří nový pár s dvacetiletou krajankou Kateřinou Siniakovou, s níž by ráda zaútočila na grandslamový titul a na účast na Turnaji mistryň. Velké ambice má ale ve dvouhře.

„Toužím se vrátit do první stovky, ještě líp do padesátky. A ještě jsem si nesplnila jeden sen, nevyhrála jsem titul na WTA," prozradila Hradecká pro tennis-arena.cz.

S párem H+H ale možná definitivní konec není. Obě hráčky připustily, že se mohou dát znovu dohromady. „Když se někdy potkáme, můžeme si zahrát debl. V tom jsme se s Luckou shodly. A na konci sezóny si můžeme zase sednout a říct, co bude dál," nechala otevřená vrátka Hlaváčková.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík