Hlavní obsah

Kvitová - Čang Šuaj 6:2, 6:2Jasná výhra pro Kvitovou! V Číně bude bojovat o titul proti Ukrajince

Aktualizováno

Bez potíží. Česká tenistka Petra Kvitová v semifinále turnaje Elite Trophy vyřadila za šedesát šest minut čínskou hráčku Čang Šuaj dvakrát 6:2 a v nedělním finále vyzve Ukrajinku Svitolinovou, která porazila Britku Kontaovou 2:6, 6:1 a 6:4.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Petra Kvitová se raduje z vítězství.

Článek

Naprostá dominance. Od úvodu měla třináctá hráčka světa jasně navrch. Na kurtu působila sebevědoměji, soustředěněji a navíc se nedopouštěla velkého počtu nevynucených chyb. K tomu se Kvitová mohla opřít i o svůj první servis. Za celý zápas nabídla soupeřce jen jeden brejkbol.

„Je mi jedno, proti komu budu zítra hrát. Já jsem hlavně ráda za sebe, že jsem se dostala do finále," pravila na kurtu Kvitová. „Proti oběma (Kontaová a Svitolinová) jsem už hrála a vím, že to bude určitě zajímavé utkání," nabídla svůj pohled na nedělní duel.

V něm se střetne s Ukrajinkou Svitolinovou, která v druhém semifinále porazila ve třech setech nasazenou jedničku Britku Kontaovou. Kvitová se s rodačkou s Oděsy střetla zatím šestkrát a pětkrát zvítězila.

Šestadvacetiletá hráčka postupem do finále navázala na Karolínu Plíškovou, která loni taktéž v Ču-chaji bojovala o titul, na který ale nedosáhla, protože podlehla Venus Williamsové. Pro Kvitovou to bude třetí letošní finálové střetnutí. V Lucemburku neuspěla, ve Wu-chanu ano. Uspěje na „malém Turnaji mistryň"?

Páté hry setů Kvitové vyhovovaly

První set byl v naprosté režii české tenistky. Kvitová sebrala soupeřce hned úvodní game celého klání, dokonce čistou hrou. Další brejk přišel v páté hře, kdy za stavu 40:30 přiřkli sudí fiftýn tenistce z Fulneku, i když dopadl míček do autu. Čang Šuaj nepomohly ani výrazné protesty. Mírně rozladěná nezvládla situaci a o svůj servis nakonec opět přišla.

V druhé sadě se opakovala situace z té první. Opět v páté hře prolomila Kvitová podání domácí hráčky a dostala se do vedení, které umocnila ziskem dalšího soupeřčina servisu. Za šedesát šest minut proměnila čtvrtý mečbol a zvítězila dvakrát 6:2 a postoupila do finále Elite Trophy, které je určeno pro hráčky od 9. do 20. místa žebříčku WTA.

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v Ču-chaji v Číně (tvrdý povrch, dotace 2 214 500 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (3-ČR) - Čang Šuaj (12-Čína) 6:2, 6:2,
Svitolinová (4-Ukr.) - Kontaová (1-Brit.) 2:6, 6:1, 6:4.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner