Hlavní obsah

Plíšková se představí ve finále Fed Cupu v roli české jedničky: Jsem unavená, ale zkusím se vyhecovat

Marek BurkertSport.czPrávo

Ještě jeden tenisový víkend a pak už si Karolína Plíšková bude moci dopřát trochu víc realaxace. Česká tenisová jednička v neděli vyrazila z Prahy s fedcupovou výpravou do Štrasburku k finálové bitvě s Francií. "Sezóna už je dlouhá, ale určitě se připravím. Zkusím zase zahrát dobrý tenis," ujistila šestá hráčka světa.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Karolína Plíšková před odjezdem na finále tenisového Fed Cupu do Francie.

Článek

Jak jste naložila s časem po singapurském Turnaji mistryň?

Co se týče tréninku, tak jsem toho moc neabsolvovala. Byla jsem si zahrát snad jednou za týden, pár dní jsem strávila v Monaku a zvládla jsem pár povinností doma. Zašla jsem za manažerem a řekli jsme si, co se stalo, nestalo. Zastavila jsem se taky u rodičů. Táta bydlí ve vesnici u Loun, mamka u Mělníka a ségra v Praze. Takže to zabralo nějaký čas.

Potřebujete ke konci sezóny méně tréninku?

Už tak spíš dojíždím. Kdyby byl turnaj, který začíná v pondělí, tak bych musela trénovat víc, ale zápasy jsou až o víkendu a jeden týden mi stačí. Neležela jsem týden v posteli, takže to se nedá ztratit. Hra určitě ne, zahrála jsem si jednou a bylo to úplně v pohodě. Mám šest dnů na přípravu, takže budu ready na víkend.

Máte ještě do tenisu chuť?

Chuť úplně nevím, to uvidíme. Je to těžké. Sezóna už je dlouhá, cítím se unavená, ale je to poslední týden tenisu a maximálně tři zápasy. Určitě se připravím, zkusím se vyhecovat a zahrát dobrý tenis.

Jaká je vaše vzpomínka na loňské finále s Ruskem v Praze?

První vzpomínka je, jak jsem nakupovala v Pařížské, a kapitán mi zavolal, že nastupuju. Já to nečekala, protože tady byla Lucka Šafářová a byl to pro mě docela šok. Přiletěla jsem z Číny, byla unavená a nepočítala jsem, že mě budou potřebovat. Pak jsem odehrála tři zápasy.

A dva z nich vyhrála..

To mi dalo hodně. První byl se Šarapkou, což bylo na jednu stranu drsný, ale pomohlo mi to i do druhého dne a do všech dalších Fed Cupů jako velká zkušenost. Já byla docela vykulená. V Česku jsem hrála poprvé a hned finále, ale zvykla jsem si rychle.

Pořád ale platí, že Fed Cup hrajete radši venku?

Doma jsem toho moc neodehrála. Těžko říci, asi bych to nevyměnila, finále hrát doma je lepší. Protože jak lidi podporují, to se nestane na turnajích nikde. Venku je ale tlak menší.

Cítíte, že budete ve Francii velkými favoritkami?

Mají výborné singlistky i deblistky, za stavu 2:2 by čtyřhra byla těžká. Ale my máme hodně možností do singlu i deblu. Já, Petra i Bára jsme schopné porazit obě jejich singlistky a doufám, že by debl už nemusel nic řešit. Ale třeba Mladenovicové Fed Cupy vyloženě sedí, lidi jí ženou. Uvidíme, jaký bude povrch a jak nám bude hala sedět, ale jinak si myslím, že by to mohlo jít.

S Mladenovicovou jste docela v kontaktu, hecovaly jste se nějak?

Takové kámošky už nejsme, každý den se nebavíme. Na místě si ale něco určitě řekneme...

Vyhraje letošní ročník Fed Cupu Česko, nebo Francie?
Česko
90,3 %
Francie
9,7 %
Celkem hlasovalo 4831 čtenářů.

Reklama