Hlavní obsah

Ve Valencii už Češi dohráli, Zíb vypadl s Volandrim

VALENCIE

Tenisový turnaj ve Valencii už bude ve dvouhře pokračovat bez účasti českých hráčů. Jako poslední ze čtveřice, která do Španělska přijela, ve čtvrtek vypadl Tomáš Zíb. Daviscupový reprezentant ve druhém kole nestačil na šestého nasazeného Filippa Volandriho z Itálie, jemuž podlehl dvakrát 4:6.

Foto: www.protenis.cz

Tomáš Zíb

Článek

Tomáš Zíb do druhého kola postoupil po úterní výhře nad Rumunem Andrejem Pavlem, kterého porazil po setech 7:5 a 6:3.

O největší překvapení turnaje se ale hned v úterním prvním kole postaral Jan Hernych, který vyřadil nejvýše nasazeného Nikolaje Davyděnka. Rus je v žebříčku ATP na šestém místě, Hernychovi patřila až 89. příčka. Šestadvacetiletý Čech ale ve středu na španělské antuce nestačil na domácího Guillerma Garciu-Lopeze, jemuž v boji o postup do čtvrtfinále podlehl 2:6 a 4:6.

Už v prvním kole skončili Robin Vik, který nestačil na Gillese Simona z Francie a Lukáš Dlouhý, jehož porazil Ital Potito Starace.

VALENCIE
Dvouhra - 2. kolo:
Volandri (6-It.) - Zíb (ČR) 6:4, 6:4, Gaudio (2-Arg.) - Mayer (Něm.) 6:4, 6:2, Safin (Rus.) - Pašanski (SČH) 6:2, 6:2, Almagro (Šp.) - Phau (Něm.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - 2. kolo:
Pála, Suk (2-ČR) - Gimeno-Traver, Navarro Pastor (Šp.) 2:6, 6:2, 10:6, Dlouhý, Vízner (4-ČR) - Coetzee, Haggard (JAR) 6:1, 6:1.

Reklama