Hlavní obsah

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu Bickell má roztroušenou sklerózu

Raleigh

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Bryan Bickell onemocněl roztroušenou sklerózou. Třicetiletý kanadský útočník proto vypadl z kádru Caroliny, ale doufá, že se bude moci k hokeji ještě vrátit.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Hokejista Caroliny Hurricanes Bryan Bickell (vlevo).

Článek

"Od loňského play off jsem nevěděl, co se s mým tělem děje. V posledních týdnech jsem znovu cítil, že něco není v pořádku. Samozřejmě je to šok pro mě i mou rodinu, ale doufám, že budu schopen se vrátit na led a hrát hru, kterou mám tak rád," uvedl v prohlášení Bickell, který při výluce NHL v sezóně 2012/13 oblékal dres Znojma v EBEL.

Do Caroliny přišel letos v červnu z Chicaga, s kterým získal prsten za triumf ve Stanley Cupu v letech 2010, 2013 a 2015. Větší část minulé sezony strávil na farmě, i když bral čtyři miliony dolarů. V tomto ročníku odehrál za Hurricanes sedm zápasů, v nichž dal jeden gól.

"Pro Bryana je v první řadě hlavní, aby se o sebe postaral. Myslíme na něj i jeho rodinu," uvedl generální manažer Caroliny Ron Francis. "V nejbližší době potřebuje odpočinek. Budeme ho podporovat v krocích potřebných k jeho zdraví," dodal na adresu hráče, jenž má na kontě 391 zápasů v základní části NHL, v nichž zaznamenal 66 gólů a 70 asistencí.

Roztroušená skleróza je onemocnění centrálního nervového systému, které nelze vyléčit. Průběh choroby lze pouze zmírnit.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová