Hlavní obsah

Thiem - Monfils 6:3, 1:6, 6:4Thiem udržel šanci na semifinále Turnaje mistrů. Djokovič postupuje

Aktualizováno

Rakouský tenista Dominic Thiem podobně jako v úvodním zápase Turnaje mistrů proti Novaku Djokovičovi vyhrál také v utkání s Francouzem Gaëlem Monfilsem úvodní set a ve druhé sadě jeho výkon výrazně zhoršil. Tentokrát ale debutant Thiem zápas po setech 6:3, 1:6 a 6:4 vyhrál a udržel naději na účast v semifinále. Účast v něm si jako první zajistil Djokovič. Obhájce titulu postoupil ze skupiny Ivana Lendla po úterní výhře nad Kanaďanem Milosem Raonicem dvakrát 7:6.

V souboji debutantů na Turnaji mistrů porazil Thiem MonfilseVideo: sntv

 
Článek

Djokovič udolal Raonice v tie-breacích

Nasazená šestka Monfils bojoval nejen s bolavým žebrem, ale v závěru i s vlastní psychikou. Poslední hru soupeři věnoval třemi dvojchybami a další chybou z bekhendu. Při pohybu ho navíc limitovaly potíže s nohou. Thiem získal rozhodující set 6:4.

"Byl to vyrovnaný zápas, těsný až do konce, naštěstí mi v posledním gamu hodně pomohl," řekl třiadvacetiletý Rakušan, jenž se v konečném letošním žebříčku dostane na osmé místo před zraněného Španěla Rafaela Nadala.

O postup bude Thiem v Londýně hrát ve čtvrtek s Kanaďanem Milosem Raonicem, který v úterý podlehl světové dvojce Djokovičovi dvakrát 6:7.

Djokovič, pětinásobný vítěz Masters, porazil Raonice i v osmém vzájemném utkání, ale měl s ním v O2 areně plné ruce práce. Kanaďan nastřílel 14 es a držel s favoritem krok také ve výměnách. Oba sety rozhodly zkrácené hry. První tie break získal srbský hráč poměrem 8:6 a druhý 7:5. Raonic měl šanci posunout zápas do třetího setu, ale při setbolu ve druhé sadě za stavu 6:5 na gamy trefil forhend do sítě.

"Zůstal jsem v těžkých chvílích psychicky silný a věřil, že přijdou příležitosti, které využiju, což se mi povedlo. Milos bojoval, je nebezpečný, má velkou palebnou sílu a druhý set byl o jednom dvou míčích. Mohl skončit tak i tak," řekl Djokovič.

Deblové jedničky v Londýně už prohrály

V soutěži čtyřhry vyhráli podruhé Jamie Murray s Brunem Soaresem a posílili své šance zakončit rok jako světové jedničky. Britsko-brazilská dvojice porazila americká dvojčata Boba a Mika Bryanovy 6:3, 6:4.

Murray hraje v Londýně o pozici lídra pořadí ATP stejně jako jeho mladší bratr Andy, jenž na poslední akci sezóny hájí singlový trůn před Djokovičem.

Deblové pořadí zatím vedou francouzští tenisté Nicolas Mahut, Pierre-Hugues Herbert, kteří už na Turnaji mistrů utrpěli jednu porážku.

Turnaj mistrů (tvrdý povrch, dotace 7,5 mil. dolarů):
Dvouhra:
Skupina Ivana Lendla:
Djokovič (2-Srb.) - Raonic (4-Kan.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:5)
Thiem (8-Rak.) - Monfils (6-Fr.) 6:3, 1:6, 6:4
Tabulka:
1.Djokovič2204:12
2.Raonic2112:21
3.Thiem2113:31
4.Monfils2021:40
Čtyřhra:
Skupina Edberga a Järryda:
J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.) - B. Bryan, M. Bryan (3-USA) 6:3, 6:4
Dodig, Melo (6-Chorv./Braz.) - Huey, Mirnyj (8-Fil./Běl.) 7:5, 6:4
Tabulka:
1.J. Murray, Soares2204:02
2.B. Bryan, M. Bryan2112:21
3.Dodig, Melo2112:21
4.Huey, Mirnyj2020:40

Reklama