Hlavní obsah

Tenistky chodí v Thajsku z pokoje rovnou na kurt

BANGKOK/PRAHA

České tenistky v úterý zahájily v Bangkoku přípravu na víkendové utkání Světové skupiny II Fed Cupu proti Thajsku. V hotelovém komplexu Rama Gardens, kde se bude hrát, má kapitán týmu Tomáš Petera k dispozici kompletní nominovanou čtveřici Nicole Vaidišová, Klára Koukalová, Iveta Benešová a Barbora Strýcová.

Článek

Tenistky se sešly v Bangkoku v úterý dopoledne a vpodvečer absolvovaly první trénink. "Budeme hrát jenom chvíli, všechno je v pohodě," řekl Petera v telefonickém rozhovoru. Výprava se nemusí hnout z hotelového areálu, kde jsou kurty. "Je to nádherné a příjemné. Nepotřebujeme ani šatny, protože chodíme přímo z pokoje na kurt," uvedl Petera. Trio Koukalová, Benešová a Strýcová přiletělo z Prahy, zatímco jednička týmu Vaidišová dorazila z Floridy.

Thajsko zvolilo pro utkání tvrdý povrch plexipave. "Vypadá to, že je nově natřený a pomalý," řekl Petera v průběhu tréninku. Okolo kurtu by se mělo usadit až 2000 fanoušků, ale zatím jsou podél jen čtyři řady laviček. "Může se tam dohromady vejít maximálně tři sta lidí, ale budou to dostavovat. Dodělají montované tribuny," řekl Petera.

V nominaci chybí Tanasugarnová

V nominaci domácích chybí bývalá devatenáctá hráčka světa, ale momentálně 146. tenistka žebříčku WTA Tamarine Tanasugarnová. "To mě překvapilo," divila se Vaidišová. Kapitán sestavu soupeřek neřešil. "Nesleduji to a je to jedno. Ať si postaví, koho chtějí, nechceme nad tím spekulovat. Důležité je soustředit se na nás," řekl Petera.

Roli thajské jedničky by měla plnit Suchanan Viratprasertová (192. žebříčku dvouhry WTA), kterou Vaidišová loni porazila. "Byl to dobrý zápas," uvedla. Nominaci soupeřek doplní Napaporn Tongsaleeová (257.), Montinee Tangphongová (282.) a Nudnida Luangnamová (428.).

Vedro a vlhkost

Tenistky čeká v Bangkoku nepříjemné počasí. "Vedro a vlhkost," sdělila Vaidišová své zkušenosti z loňska. "Vlhkost je obrovská a vedro přes den, to bude asi masakr," řekl Petera. Víkendové zápasy měly začínat hodinu před polednem, ale byly posunuty na 15:00 tamního času.

Losování pořadí zápasů se uskuteční na Fed Cup nezvykle již ve čtvrtek. "Je to spojené s večeří," řekl Petera, který o nominaci asi rozhodne o den dříve. Vaidišová by měla hrát obě dvouhry, v sobotu by ji mohla doplnit Benešová a v neděli Koukalová. Benešová pak vytvoří deblový pár se Strýcovou. "To je příklad ideálního modelu," řekl Petera.

Reklama

Související témata: