Hlavní obsah

Polskou kouzelnici nezlomila ani dělová smeč! Radwaňská předvedla opět nejlepší úder roku

Praha

Na post světové jedničky sice zatím ještě nedosáhla, v anketě WTA o nejkrásnější tenisový úder roku však sbírá jedno prvenství za druhým. Agnieszka Radwaňská letos znovu dokázala, proč se jí přezdívá "kouzelnice". Sedmadvacetiletá Polka vytáhla v březnu na turnaji v Indian Wells fantastický obranný forhend, který fanoušky doslova nadchl.

Foto: Profimedia.cz

Agnieszka Radwaňská počtvrté v řadě ovládla anketu WTA.

Článek

Radwaňské se tento brilantní kousek povedl v duelu proti Monice Niculescuové. Vyhlášená rumunská obranářka během jedné z dlouhých výměn soupeřku přelobovala. Polka sice míček doběhla a pokusila se taktéž o lob, jenže ten byl příliš krátký. Niculescuová si počkala na míček a razantně ho poslala směrem ven z dvorce.

V tu chvíli nepochyboval o fiftýnu pro Rumunku asi nikdo z přítomných diváků. Vítězka Turnaje mistryň ale vytáhla famózní protiúder. Vystihla stranu a k údivu všech nasměrovala forhendem balónek soupeřce přesně do rohu dvorce!

Její úder velmi zaujal tenisové fanoušky, kteří ji v tradiční anketě dali nejvíce hlasů (62%). Finalistka Wimbledonu z roku 2012 je specialistkou na nejlepší údery sezóny. Anketu na oficiálních stránkách WTA totiž vyhrála již počtvrté v řadě, loni hlasující odměnili nejvýše její výměnu z finále Turnaje mistryň proti Petře Kvitové!

Výsledky ankety WTA o nejkrásnější úder roku 2016:
1. Agnieszka Radwaňská (62%)
2. Simona Halepová (21%)
3. Kirsten Flipkensová (10%)
4. Caroline Wozniacká (7%)

Reklama