Hlavní obsah

Federer a Williamsová nebudou hrát IPTL, nejsou na ně peníze

Ekonomický chaos v Indii zřejmě připravil třetí ročník exhibiční tenisové soutěže IPTL o účast bývalých světových jedniček Rogera Federera a Sereny Williamsové. Oba dva se měli stejně jako v minulých dvou letech zapojit do některého z turnajů, ale vedení soutěže podle všeho nemá dostatek financí na zaplacení jejich startovného.

Foto: Javier Garcia Martino / Photogamma

Roger Federer

Článek

"Informoval jsem Rogera a Serenu o současné ekonomické situaci v Indii a nejistotě, která panuje při utrácení peněz. Oba dva v prvních dvou letech IPTL hodně pomohli a těšíme se, že je zase v příštích letech přivítáme," uvedl zakladatel a ředitel IPTL Mahéš Bhúpáthí.

Pětatřicetiletý Švýcar Federer, jenž chystá návrat na kurty po dlouhodobém zranění, měl být hvězdou týmu Indian Aces. Jeho americká vrstevnice Williamsová se měla představit ve výběru Singapore Slammers. IPTL i letos hraje český tenista Tomáš Berdych, stejně jako loni je členem družstva UAE Royals.

Indie je v ekonomickém chaosu od listopadového rozhodnutí vlády okamžitě zrušit platnost nejvyšších bankovek s nominální hodnotou 500 a 1000 rupií (asi 180 a 360 korun). Opatření má pomoci v boji proti korupci, daňovým únikům a stínové ekonomice.

Reklama