Hlavní obsah

Nadal vyhrál v Monte Carlu 40. zápas na antuce

PRAHA

Tenista Rafael Nadal vybojoval v pátečním čtvrtfinále turnaje Masters v Monte Carlu už 40. vítězství na antuce za sebou a v rekordním pořadí ATP se posunul na třetí místo. Po dnešní výhře 6:2, 6:1 nad Guillermem Coriou se Španěl vyrovnal Thomasi Musterovi z Rakouska; delší vítěznou sérii na antuce mají už jen Švéd Björn Borg (46) a Guillermo Vilas z Argentiny (53).

Článek

O postup do finále se druhý nasazený obhájce titulu utká s Argentincem Gastonem Gaudiem. Turnajová sedmička dnes ve dvou setech vyřadila jiného Španěla Tommyho Robreda.

Na rozdíl od loňského ročníku vyhrál světový tenista číslo jedna Roger Federer čtvrtfinálový zápas a postoupil mezi nejlepší čtyřku. Švýcarský tenista podruhé v roce porazil Španěla Davida Ferrera, dnes 6:1 a 6:3.

Posledním semifinalistou se stal Chilan Fernando Gonzalez, jenž vyřadil ve dvou setech Chorvata Ivana Ljubičiče.

Federer se natahoval i po účasti v semifinále čtyřhry. Ve čtvrtfinále ale spolu s Yvesem Allegrem nestačil na česko-indický pár Štěpánek, Bhúpatí.

MONTE CARLO
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Coria (6-Arg.) 6:2, 6:1, Gaudio (7-Arg.) - Robredo (15-Šp.) 6:1, 6:3, Federer (1-Švýc.) - Ferrer (8-Šp.) 6:1, 6:3, Gonzalez (12-Chile) - Ljubičič (4-Chorv.) 7:5, 6:1.
Semifinálové dvojice: Federer - Gonzalez, Gaudio - Nadal.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bhúpathí, Štěpánek (Indie/ČR) - Allegro, Federer (Švýc.) 6:4, 7:5.

Reklama

Související témata: