Hlavní obsah

Tenistky hrají díky Vaidišové v Thajsku nerozhodně

BANGKOK

České tenisty hrají v utkání Světové skupině II Fed Cupu s Thajskem po prvním dnu 1:1. V úvodní dvouhře v sobotu nečekaně zaváhala Iveta Benešová, která prohrála se 197. hráčkou světa Suchanun Viratprasertovou dvakrát 4:6. O vyrovnání se pak v hotelu Rama Gardens v Bangkoku postarala Nicole Vaidišová, která hladce zdolala Montinee Tangphongovou 6:0 a 6:2.

Článek

"Věřil jsem, že povedeme dva nula, ale trošičku jsme si to zkomplikovali. Musíme se z toho vylízat, vůbec si nepřipouštím myšlenku, že nevyhrajeme," řekl ČTK kapitán Tomáš Petera.

O osudu utkání rozhodne neděle. Nejdříve bude hrát Vadišová s Viratprasertovou. "Bude to mít těžší než dnes," řekl Petera. Pak nastoupí Tangphongová proti Kláře Koukalové, kterou kapitán pošle do hry místo Benešové. "Jak jsem plánoval," uvedl Petera. Benešová se bude připravovat na závěrečnou čtyřhru s Barborou Strýcovou, v které budou jejich soupeřkami Napaporn Tongsaleeová a Nudnida Luangnamová.

Světová pětačtyřicítka Benešová nedokázala diktovat tempo hry a prakticky si zápas prohrála nevynucenými chybami. Rozdíl 147 míst na světovém žebříčku mezi hráčkami nebyl na kurtu znát, Viratprasertové vyšla sázka na jistotu a často hrála přes bekhend své soupeřky.

Benešová není týmová hráčka

"Vypadá to, že nejsem týmová hráčka. Jsem moc svázaná a hraji úplně jinak než na turnajích. Myslím, že už soutěž družstev nikdy hrát nebudu," řekla Benešová serveru fedcup.com. Petera bral prohlášení hráčky s rezervou. "Je to unáhlený hlas. Určitě bych nad ní nelámal hůl. Budu první, kdo se jí bude snažit vysvětlit, že to tahle není a nemá cenu panikařit. Tenis hrát umí a zlomí to," řekl kapitán.

Vaidišová nastupovala k zápasu za nepříznivého stavu a další šok nepřipustila. "Tlak byl o něco větší, ale hrála jsem svoji hru a nemyslela na skóre," řekla česká jednička po utkání. "Začala jsem dobře, dostala se do rytmu a odehrála jsem dobrý zápas," řekla.

Patnáctá hráčka světa získala sedm her po sobě. Pak si dovolila krátkou "pauzu", domácí hráčka vybojovala dvě hry, ale dalších pět patřilo zase Vaidišové. "Jen chvilku vypadla z rytmu, ale rychle to zvrátila. Obecně hrála velmi slušně a pomalu se začíná vracet do formy," uvedl Petera.

Thajsko - ČR 1:1 po úvodních dvouhrách
Viratprasertová - Benešová 6:4, 6:4, Tangphongová - Vaidišová 0:6, 2:6.

Reklama

Související témata: