Hlavní obsah

USA a Španělsko jsou krok od postupu do semifinále Fed Cupu

PRAHA

Už jen jedno vítězství dělí od postupu do semifinále Fed Cupu tenistky USA a Španělska. Oba týmy loňských semifinalistek vedou ve svých duelech po sobotě 2:0. Nerozhodné jsou čtvrtfinálové zápasy finalistek minulé sezóny. Obhájkyně titulu Rusky hrají 1:1 v Belgii stejně jako Francouzky s Itálií.

Článek

Američanky poslala v německém Ettenheimu do vedení Jamea Jacksonová, která ve třech setech zdolala Annu-Lenu Grönefeldovou. Poté Jill Craybasová ve třetím setu duelu s Julií Schruffovou otočila nepříznivé skóre a za dvě hodiny a pět minut zvítězila 4:6, 6:2 a 7:5.

Takřka dvě hodiny strávily na kurtě i Anabel Medinaová-Garriguesová s Rakušankou Yvonne Meusbergerovou, přestože hrály jen dva sety. Španělská tenistka na domácí antuce ve Valencii vyhrála 6:3, 7:5 a navázala na úvodní třísetové vítězství Lourdes Dominguezové-Linové nad Sybille Bammerovou.

Ruské úřadující šampiónky dostala na antuce v Lutychu do vedení Jelena Dementěvová, která porazila druhou hráčku světového žebříčku Kim Clijstersovou za hodinu a 36 minut 6:4, 6:3. Justine Heninová-Hardenneová ale ve druhé dvouhře zaváhání své krajanky napravila a po třísetové výhře nad Naděždou Petrovovou vyrovnala.

Francouzkám zajistila nerozhodný stav v zápasu s Itálií Amélie Mauresmová. Světová jednička deklasovala ve druhém utkání na antuce v Nancy Flavii Pennettaovou za pouhých 52 minut dvakrát 6:1. První bod hostujícího týmu předtím získala Francesca Schiavoneová po výhře nad Nathalií Dechyovou.

Výsledky - čtvrtfinále (po prvním dnu)
Valencie: Španělsko - Rakousko 2:0
Dominguezová-Linová - Bammerová 7:6 (7:5), 3:6, 6:3, Medinaová-Garriguesová - Meusburgerová 6:3, 7:5.
Ettenheim: Německo - USA 0:2
Grönefeldová - Jacksonová 2:6, 6:3, 5:7, Schruffová - Craybasová 6:4, 2:6, 5:7.
Nancy: Francie - Itálie 1:1
Dechyová - Schiavoneová 7:6 (7:5), 3:6, 3:6, Mauresmová - Pennettaová 6:1, 6:1.
Lutych: Belgie - Rusko 1:1
Clijstersová - Dementěvová 4:6, 3:6, Heninová-Hardenneová - Petrovová 6:7 (2:6), 6:4, 6:3.

Reklama