Hlavní obsah

Vaidišová dovedla tenistky k postupu přes Thajsko

Nicole Vaidišová potvrdila svoje kvality a dovedla české tenistky k výhře nad Thajskem a k účasti v červencovém utkání o postup do elitní Světové skupiny Fed Cupu. Patnáctá hráčka světa získala v Bangkoku, kde loni vybojovala jeden ze svých pěti turnajových vavřínů na okruhu WTA, polovinu z českého součtu čtyř bodů.

Článek

"Je jedno, kdo body získal. Hlavní je přeci vítězství," řekla v neděli Vaidišová v rozhovoru pro ČTK. V neděli má sedmnácté narozeniny, ale na oslavu nebyl čas. Všechny tenistky za pár hodin usedly do letadel a zamířily na turnaje, Vaidišová na trénink na Floridu. "Dostala jsem dort a krásnou kytku," řekla Vaidišová.

V hotelovém komplexu Rama Gardens Vaidišová nejdříve nezaváhala v sobotní dvouhře a výhrou nad Montinee Tangphongovou vyrovnala stav utkání na 1:1 na zápasy. "Celý zápas jsem hrála dobře a soupeřku jsem k ničemu nepustila. To bylo v pohodě," komentovala svůj výkon.

K překvapení se zdánlivě schylovalo v dnešním duelu. Vaidišová prohrávala se Suchanun Viratprasertovou 3:6 a 1:2. "Ona hrála chytře, neměla co ztratit, a já neměla svůj rytmus hry. Dělala jsem chyby, ale bojovala jsem a nakonec se mi to povedlo zlomit," řekla Vaidišová.

Ani za nepříznivého stavu neztratila víru ve své schopnosti. "Nebylo to nejlepší, ale nenapadlo mě, že bych snad měla prohrát. Prostě jsem hrála dál a zvládla to," řekla sebejistě.

Bod se počítá

Druhá část utkání s Viratprasertovou byla zcela odlišná od té první. Češka si dělala, co chtěla, soupeřce docházely síly a Vaidišová zápas otočila ziskem jedenácti her po sobě. "Začala jsem hrát trpělivě a už to nepustila," řekla Vaidišová. "Je jedno, jak jsem body získala, jestli snadno, nebo složitě. Bod se počítá, to je důležité," řekla.

Vaidišové se před Fed Cupem na turnajích WTA moc nedařilo, prohrála dva ze tří zápasů. Předtím měsíc nehrála kvůli zraněnému ramenu. "To už je v pořádku, vůbec jsem o tom nevěděla," řekla tenistka, kterou po pauze čekají například antukové turnaje v Římě a ve Štrasburku.

Reklama