Hlavní obsah

Distanc mi svým způsobem pomohl, tvrdí Kyrgios

Australský tenista Nick Kyrgios má pocit, že mu říjnový distanc od vedení ATP Tour pomůže pro příští sezónu, v níž se pokusí proniknout do elitní světové desítky. Temperamentní rodák z Canberry by měl být hlavní oporou Australanů v únorovém utkání prvního kola Davis Cupu proti Česku.

Kyrgios "odchodil" zápas se Zverevem

 
Článek

Jednadvacetiletý Kyrgios letos vystoupal na 13. místo žebříčku, což je jeho kariérní maximum, sezóna pro něj ale skončila předčasně v říjnu v Šanghaji. Australský talent na turnaji Masters "odchodil" duel proti Mishovi Zverevovi, navíc se dostal do konfliktu s fanouškem. Od vedení okruhu dostal pokutu 25.000 dolarů a dvouměsíční distanc, jenž mu byl později zkrácen na tři týdny, když přislíbil, že bude chodit ke sportovnímu psychologovi.

"ATP po mně chtěla, abych si nechal pomoci od psychologa, a já to udělal. Bylo to vlastně v pohodě, trochu jsem si odpočinul a strávil víc času s rodinou a přítelkyní," uvedl Kyrgios po nedělním triumfu v exhibiční lize IPTL s týmem Singapore Slammers.

"Samozřejmě bych raději suspendován nebyl, ale dalo mi to čas na přemýšlení a možnost analyzovat, v čem se musím zlepšit," řekl Kyrgios, jenž letos vyhrál své první tři turnaje. "Takže se dá na ten distanc koukat také tak, že jsem díky němu strávil víc času s lidmi, které mám rád, a také jsem hodně trénoval, takže jsem se dobře připravil na sezonu 2017," dodal.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner