Hlavní obsah

Kapitán Petera měl v Thajsku strach

PRAHA

Výsledek souboje českého ženského týmu v Thajsku (4:1) v boji o účast v baráži o Světovou skupinu I Fed cupu hovoří jednoznačně. Ale český kapitán Tomáš Petera přiznal, že při třetím utkání mezi Vaidišovou a Viratprasertovou měl o vývoj zápasu obavy. Česká jednička, slavící v neděli sedmnácté narozeniny, totiž prohrávala s thajskou soupeřkou 3:6 a 1:2.

Článek

"V tu chvíli byla situace vážnější, než se zdálo. Navíc Nicole byla horší. Ale v polovině druhého setu došly Viratprasertové síly. Úplně odešla," popsal klíčový zápas Petera po včerejším návratu domů. Přiznal, že čekal souboj snazší. "Zejména u druhých zápasů jsem měl pocit, že to holky zvládnou takříkajíc se suchým trikem," usmál se Petera.

Na pravou míru uvedl informace zThajska, že Iveta Benešová už dál nebude v týmu působit. "Myslela to tak, že si není jistá, jestli pro ni ještě bude místo. Není to tak, že by nechtěla hrát," vysvětlil kapitán českého týmu výrok hráčky, která prohrála úvodní dvouhru zápasu, ale skvěle pak zvládla čtyřhru.

Právě v té zažil Petera další krušnou chvíli. Když Klára Koukalová přidala proti Tangphongové třetí, rozhodující bod, šlo v závěrečné čtyřhře sice jen o vylepšení bilance, ale každý získaný bod v součtu ovlivňuje postavení na žebříčku.

Přál by si Rakousko nebo Německo

"Barbora Strýcová dostala míčem přímo na oko. Nemohla ho vůbec otevřít, navíc měla stažený nerv v obličeji a zkřivenou pusu. Ale nevzdala to," chválil mladou hráčku Petera. "Dokonce mi přišlo, že pak některé údery hrála s jedním okem lépe," vtipkoval.

V červencovém pokračování soutěže může jeho výběr narazit na někoho zkvarteta Rakousko, Rusko, Německo a Francie. "Nejlepší by bylo Rakousko. Jako druhou variantu bych volil Německo," přál si Petera před dnešním losováním baráže o elitní skupinu.

Reklama