Hlavní obsah

Kvitová chce zpět do Top 10. Třetí triumf ve Wimbledonu? Proč ne, smála se

Praha

I s únavovou zlomeninou nohy se tenistka Petra Kvitová pilně připravuje na novou sezónu. Na španělském ostrově Lanzarote posilovala hlavně horní polovinu těla. Hodně času strávila ve vodě a teď doufá, že z ní bude silná žena, která v příštím roce opět proklouzne ve světovém žebříčku mezi nejlepších deset.

Petra Kvitová se rozpovídala o své přípravě na novou sezónuVideo: Facebook Petry Kvitové

 
Článek

Club La Santa na Lanzarote si šestadvacetiletá Kvitová velmi oblíbila už loni. Není tedy divu, že sem za přípravou zamířila i letos. Tentokrát však s ortézou na pravé noze, neboť jí lékaři diagnostikovali únavovou zlomeninu zánártní kůstky. I tak se jí ale trénink podle jejich slov vydařil.

„V České republice je teď velká zima, proto jsem ráda, že se sem mohu vrátit. Počasí je zde nádherné a v areálu je vše, co k tréninku potřebuji,“ uvedla v rozhovoru pro Club La Santa Kvitová.

"Naneštěstí jsem kvůli noze nemohla dělat vše. Tak jsem pro změnu zkusila zase jiné věci. Jezdila jsem v kajaku, plavala, hodně jsem byla v posilovně, tak doufám, že ze mě bude silná žena,“ prohlásila se smíchem bronzová medailistka z letošní olympiády v Riu. „Plavání mi pomohlo zesílit horní polovinu těla,“ přiznala s tím, že si hlavně přeje, aby jí vydrželo zdraví během roku. „Příprava před sezónou je vždy moc důležitá, abychom vydržely hrát celý rok, což je dost náročné. Snažím se být silnější, rychlejší, a to byl hlavní cíl, kterého jsem zde chtěla dosáhnout,“ uvedla světová jedenáctka.

Před odjezdem na soustředění si stihla rodačka z Bílovce ještě najít nového trenéra - Jiřího Vaňka. S jeho pomocí by se ráda v příštím roce opět vrátila do top ten. „Chtěla bych si vylepšit své letošní výsledky na grandslamech a posunout se tak v žebříčku výše,“ naznačila své plány pro nadcházející sezónu.

A co třetí triumf na slavném Wimbledou, zajímalo také místního reportéra. „Proč, ne?" smála se česká tenistka. „Myslím, že zvítězit na jakémkoli grandslamu by bylo úžasné. Je to však hodně těžké, musíte odehrát sedm zápasů během dvou týdnů. Na každý zápas musíte být dobře připraven, což je opravdu náročné,“ uzavřela Kvitová.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová