Hlavní obsah

Raonic odtajnil jméno nového kouče. Světovou trojku povede bývalý wimbledonský vítěz

Toronto

Novým koučem třetího tenisty světového žebříčku Milose Raonice je wimbledonský vítěz z roku 1996 Nizozemec Richard Krajicek. Pětadvacetiletý kanadský tenista se ho snažil získat ke spolupráci už letos během travnaté části sezóny, ale dohodli se až nyní.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský tenista Milos Raonic.

Článek

Raonic letos hrál ve Wimbledonu finále. Krajicek v té době pomáhal s hrou na trávě Švýcarovi Stanu Wawrinkovi. V roli Raonicova superkouče Krajicek střídá Carlose Moyu, který je nově členem trenérského týmu španělského krajana Rafaela Nadala.

"S Richardem jsme trénovali už pár dnů před Australian Open a jsem si jistý, že mě svými zkušenostmi a jako bývalý vítěz Wimbledonu může posunout dál. Pomůže mi dosáhnout mých cílů," oznámil Raonic, vítěz osmi turnajů ATP a rodák z Černé Hory, pro něhož je wimbledonské finále dosavadním maximem na grandslamech.

Krajicek ukončil kariéru v 31 letech po problémech s loktem. Poté se začal věnovat své sportovní nadaci, která organizuje tenisové a fotbalové programy pro chudé děti. Je také ředitelem turnaje v Rotterdamu.

Reklama

Související témata: