Hlavní obsah

Dvořák přivítal na světě třetí dceru

PRAHA

Čtyři ženy tvoří od dnešního rána rodinu českého atleta Tomáš Dvořák. K manželce Gabriele a dvojčatům Barborce a Kačence přibyla desetibojaři do rodinného domu v Hostivicích další dcera jménem Terezka.

Foto: www.celebrity.cz

Desetibojař Tomáš Dvořák.

Článek

Na svět přišla v sobotu krátce před půl sedmou ráno pod dohledem Dvořákova 'dvorního' porodníka Antonína Pařízka, který přivedl na svět i jeho dvojčata. Terezka měří 51 centimetrů a váží 3,25 kg a trojnásobný držitel světového zlata v ní dostal dodatečný dárek k 31. narozeninám, které oslavil 11. května.

Bývalý světový rekordman v desetiboji odvezl svou ženu do nemocnice o půlnoci a porodu byl tentokrát osobně přítomen. "Pořádně jsem si to užil, bylo to skvělé," prozradil ČTK šťastný otec, jenž se minulého porodu dvojčat nezúčastnil, neboť přišla na svět císařským řezem. "Jsme oba celkem unavení, ale hlavně, že je všechno v pořádku a všichni jsou zdraví," měl radost Dvořák.

Trojnásobný mistr světa si nedělal hlavu z toho, že se mu narodila už třetí holčička. "Já jsem chtěl třetí dítě, a je mi jedno, že to je zase holka," uvedl halový evropský rekordman v sedmiboji. "Hlavně, že to zase nejsou dvojčata," ulevil si manžel dcery svého trenéra Zdeňka Váni. Barborka s Kačenkou v září začnou chodit do školy.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori