Hlavní obsah

Slovenský outsider senzačně skolil šampióna US Open. Jojo byl výborný, jásá kouč

Čennaí

Na začátku tenisové sezóny rozhodně není nouze o překvapení. O opravdovou senzaci se postaral v osmifinále turnaje v Čennaí slovenský kvalifikant Jozef Kovalík, který po tříhodinové bitvě zdolal šampióna US Open z roku 2014 a aktuální světovou šestku Marina Čiliče 7:6(5), 5:7, 7:5. „Je to pro mně skvělý výsledek,“ radoval se z cenného skalpu Slovák.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský tenista Jozef Kovalík po senzačním vítězství nad Marinem Čiličem.

Článek

Čtyřiadvacetiletému rodákovi z Bratislavy přitom patří až 117. pozice na žebříčku ATP a vůbec poprvé v životě narazil na hráče z elitní světové desítky.

„Zdolat takhle výborného hráče není vůbec lehké. Byl to pro mě velmi náročný zápas po psychické i fyzické stránce, člověk se vůbec nezastavil. Důležité bylo, že jsem si v klíčových momentech pomohl vlastním servisem a vydržel až do konce," popsal Kovalík pro agenturu TASR své pocity po životní výhře.

Pochvaloval si, že se mu dařilo držet Chorvata v delších výměnách a v závěru si poradil i s častějšími náběhy soupeře na síť.

Není divu, že nadchl i svého kouče Borise Borgulu. „Jojo podal výborný výkon. V mezihře byl lepší než Čilič. Držel se dohodnuté taktiky a hrál odvážně," neskrýval trenér radost v komentáři pro stránky Slovenského tenisové svazu.

Kovalík se v Čennaí pokusí o premiérový postup do semifinále turnaje ATP, o nějž se utká s ruským talentem Daniilem Medvěděvem.

„Loni jsem s ním prohrál na turnaji v Portoroži, ale teď to bude úplně jiný zápas. Tady hraje výborně, první dva zápasy vyhrál lehce," uvědomuje si slovenský tenista.

Reklama

Související témata: