Hlavní obsah

Djokovič - Murray 6:3, 5:7, 6:4Djokovič ukončil Murrayho sérii a obhájil titul v Dauhá

Dauhá

Srbský tenista Novak Djokovič obhájil titul na turnaji v Dauhá. Druhý hráč světa zdolal ve velké finálové bitvě svého nástupce v čele žebříčku Brita Andyho Murrayho 6:3, 5:7 a 6:4. Murray našel přemožitele po sérii 28 vítězství, která ho na konci minulé sezóny vynesla na tenisový trůn.

Foto: Naseem Zeitoon, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič slaví vítězství nad Britem Andym Murraym ve finále turnaje v Dauhá.

Článek

Djokovič mohl souboj velkých rivalů rozhodnout už ve druhém setu, v němž měl za stavu 5:4 při svém podání tři mečboly, ale Murray je odvrátil. Srbovi prorazil i další servis a sadu získal. Třetí set rozhodl jediný brejk v sedmém gamu. V desáté hře tentokrát servírující Djokovič nezaváhal a po téměř třech hodinách proměnil v pořadí čtvrtý mečbol.

Devětadvacetiletý Srb se dočkal turnajového triumfu po pěti měsících. Získal již 67. titul v kariéře a v historickém pořadí mu chybí dva triumfy na šestého Španěla Rafaela Nadala. "Byl to ten nejlepší možný scénář, jaký jsem si na začátek sezony mohl přát. Hrát všech pět zápasů na turnaji a pak tři hodiny proti světové jedničce, největšímu rivalovi a vyhrát v napínavém maratónu, to mi určitě před Austrálií pomůže," pochvaloval si Djokovič.

Murayho zdolal v 35. vzájemném duelu po pětadvacáté a naladil se na obhajobu prvenství na Australian Open, které může vyhrát posedmé. "Většina našich zápasů má takovýhle průběh, rozhoduje až pár posledních míčů," dodal Djokovič.

Spokojený byl i Murray, byť na trofej nedosáhl. "Po fyzické stránce to byl skvělý test na začátek roku. Tělo je v pohodě, to je pozitivní. Ale určitě se najdou věci, které můžu zlepšit," uvedl Murray.

Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1 334 270 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Murray (1-Brit.) 6:3, 5:7, 6:4
Sobotní finálové výsledky českých tenistů zde.

Reklama

Související témata: