Hlavní obsah

Šarapovová se vrací na kurty. Objeví se i v Praze?

Stuttgart/Praha
Aktualizováno

Návrat Marie Šarapovové na kurty se blíží. Po odpykání patnáctiměsíčního trestu za doping se 29letá tenistka představí na konci dubna v německém Stuttgartu. Od pořadatelů obdržela divokou kartu. Stále také trvá zájem o jejím startu na pražském podniku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tenistka Maria Šarapovová se vrací na kurty.

Článek

„Nemohu být šťastnější, když mám hrát první zápas po mém návratu na jednom z mých nejoblíbenějších turnajů," řekla rodačka z Ňaganě, která Porsche Tennis Grand Prix opanovala třikrát v řadě v letech 2012 až 2014.

„Mám ohromnou radost, že se vrací. Obzvláště mě těší, že to bude před naším publikem, které tak její comeback uvidí naživo," pravil ředitel turnaje Markus Günthardt.

Čtyřicátý ročník tradičního podniku WTA se koná od 22. do 30. dubna a Šarapovová má poprvé nastoupit 26. dubna k zápasu 1. kola, předtím je na řadě tříkolová kvalifikace. Zajímavá by byla konfrontace se současnou tenisovou královnou Angelique Kerberovou, která přislíbila účast.

Důvodem, proč majitelka pěti grandslamových prvenství bude startovat právě ve Stuttgartu, je obnovená spolupráce mezi Porsche a ruskou tenistkou. Německá automobilka byla jedním z hlavních sponzorů Šarapovové před vypuknutím aféry s užíváním meldonia. Jakmile se přišlo, že bývalá světová jednička brala zakázanou látku, firma společně s dalšími (Nike, Tag Heuer) s ní ukončila smlouvu, kterou opět obnovila.

Zkušenou hráčku by na svém podniku rádi viděli i organizátoři Prague Open, jenž se hraje od 1. května, a na kterém bude loňský triumf obhajovat Lucie Šafářová.

Reklama