Hlavní obsah

Plíšková se na úvod Australian Open utká se Španělkou. Berdych půjde na kvalifikanta

Los úvodního grandslamu sezóny Australian Open přisoudil turnajové pětce Karolíně Plíškové španělskou tenistku Saru Sorribesovou. Nasazená desítka Tomáš Berdych i šestnáctka Barbora Strýcová čekají na soupeře z kvalifikace.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Tomáše Berdycha čeká na úvod Australian Open soupeř z kvalifikace.

Článek

Nejtěžší vylosování mají Jiří Veselý a Denisa Allertová, oba v 1. kole narazí na šesté nasazené. Veselý má Francouze Gaëla Monfilse, Allertová zkusí zaskočit loňskou vítězku Turnaje mistryň Dominiku Cibulkovou ze Slovenska.

Lucie Šafářová začne proti Belgičance Yanině Wickmayerové a v případě postupu narazí buď na dvaadvacetinásobnou grandslamovou vítězku Serenu Williamsovou z USA, nebo na Švýcarku Belindu Bencicovou.

Kristýna Plíšková se střetne se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou, Kateřina Siniaková s Němkou Julií Görgesovou a Adam Pavlásek s domácím Andrewem Whittingtonem.

Djokovič se střetne s Verdaskem

Nepříjemný los má obhájce titulu a druhý nasazený Novak Djokovič. Srb se utká se Španělem Fernandem Verdaskem, kterého letos v Dauhá porazil až poté, co odvrátil pět mečbolů. Loni Verdasco v Melbourne vyřadil v 1. kole Rafaela Nadala.

První hráč světa Andy Murray z Británie začne útok na svůj premiérový triumf na Australian Open proti Ukrajinci Iljovi Marčenkovi. Těžšího protivníka může čekat až ve čtvrtfinále, kde může narazit na Japonce Keie Nišikoriho, nebo na Rogera Federera. Fenomenální Švýcar je po zdravotní pauze až sedmnáctý nasazený a začne s kvalifikantem.

Obhájkyně titulu Němka Angelique Kerberová bude v 1. kole hrát s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, ve třetím by ji mohla vyzvat Kristýna Plíšková.

Soupeři českých tenistů v 1. kole Australian Open:
Muži:
Berdych (10-ČR) - hráč z kvalifikace
Veselý (ČR) - Monfils (6-Fr.)
Pavlásek (ČR) - Whittington (Austr.)
Ženy:
Kristýna Plíšková (ČR) - Golubicová (Švýc.),
Siniaková (ČR) - Görgesová (Něm.)
Karolína Plíšková (5-ČR) - Sorribesová (Šp.)
Allertová (ČR) - Cibulková (6-SR)
Strýcová (16-ČR) - hráčka z kvalifikace
Šafářová (ČR) - Wickmayerová (Belg.)

Reklama