Hlavní obsah

Berdych - Vanni 6:1, skrečBerdych se v Melbourne na kurtu dlouho nezdržel, postupuje i Kristýna Plíšková. Siniaková záhy dohrála

Aktualizováno

Jen o něco více než půl hodiny strávil na kurtu v Melbourne na úvod Australian Open český tenista Tomáš Berdych. Jeho italský soupeř Luca Vanni, jenž do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace, utkání po prohrané sadě 1:6 kvůli zranění pravé nohy vzdal. Postupuje také Kristýna Plíšková, která vyřadila Švýcarku Viktorii Golubicovou po setech 6:3, 2:6 a 6:4. S prvním grandslamovým turnajem sezóny se ve dvouhře naopak už v 1. kole rozloučila Kateřina Siniaková. Nedávná vítězka turnaje v Šen-čenu podlehla Julii Görgesové z Německa 6:3, 3:6 a 4:6.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Tomáš Berdych podává v utkání 1. kola Australian Open.

Článek

"Tohle není nepříjemnější cesta, jak vyhrát, ale bohužel se to stává," řekl dvojnásobný semifinalista turnaje Berdych na dvorci. "Ptal jsem se ho, jestli už byl zraněný dříve, ale tvrdil, že se to stalo v utkání," doplnil český tenista.

Berdychovým příštím soupeřem bude Ryan Harrison z USA, jehož česká turnajová desítka v dosavadním jediném vzájemném duelu loni porazila. "Je nebezpečný a žebříček neodpovídá jeho schopnostem," řekl Berdych o 82. hráči světa. "V Torontu to byl boj, hraje agresivně a tyhle podmínky mu vyhovují. Čekám náročný zápas," řekl Berdych.

Dvojnásobný vítěz Davisova poháru nechce předjímat a vyhlížet možný zápas 3. kola se Švýcarem Rogerem Federerem. "Už jsem se dávno naučil, že nemá cenu myslet na věci, které nemůžu kontrolovat. Co se stane, stane se, a já na to musím být připravený, soustředěný a snažit se to mít ve svých rukou," řekl Berdych.

Brejkbol na 3:1 Siniaková nevyužila

Dvacetiletá Siniaková po první vyhrané sadě vzala Görgesové podání hned v úvodu druhé, ale brejk neudržela. "Škoda, měla jsem brejkbol na 3:1, ale bohužel to nevyšlo. Dostala se díky tomu do hry a hrála pak lépe než já. Určitě umím hrát líp, ale bojovala jsem až do konce," řekla Siniaková českým médiím v Melbourne.

Kristýna Plíšková hraje na Australian Open hlavní soutěž potřetí a potřetí postoupila do 2. kola. V něm se utká s 27. nasazenou Irinou Beguovou z Rumunska. Na začátku rozhodující sady s Golubicovou si vyžádala pomoc lékaře. Šly na ni mrákoty, pak zimnice.

"Horko mě trošku sundalo. Byla jsem vyčerpaná, druhý set jsem se skoro nehnula," popsala. "Prospěla mi pauza po druhém setu, když jsem šla na záchod a zavolala si doktora. Dokázala jsem se soustředit aspoň na servis. Vedro mě zaskočilo. Na posledních turnajích v Číně ani v Hobartu takhle nebylo," dodala.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open (dotace 50 miliónů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (10-ČR) - Vanni (It.) 6:1 skreč
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Golubicová (Švýc.) 6:3, 2:6, 6:4
Görgesová (Něm.) - Siniaková (ČR) 3:6, 6:3, 6:4.
Ostatní výsledky z Melbourne zde.

Reklama

Související témata: