Hlavní obsah

Pokažená radost! Tohle není hodno grandslamu, stěžovala si přemožitelka Siniakové

Praha

I když postoupila do druhého kola, velkým nadšením zrovna neoplývala. Německá tenistka Julia Görgesová sice v úvodním zápase Australian Open vyřadila českou tenistku Kateřinu Siniakovou, radost jí však kazil dojem z kurtu.

Foto: Profimedia.cz

Německá tenistka Julia Görgesová.

Článek

„Tohle nebylo hodno grandslamu,“ prohlásila po utkání Julia Görgesová na webu sport1.de. „Připadala jsem si jako na nádraží. Jak je tenhle turnaj dobrý, tak tohle místo bylo špatné,“ stěžovala si osmadvacetiletá tenistka na kurt číslo devatenáct, který se nachází v rušné ulici blízko tramvajové trati.

"To místo je tak nepopulární, že ani bodyguard nevěděl, kde kurt č. 19 je,“ kritizovala organizaci v Melbourne deblová partnerka Karolíny Plíškové. A k velké její rozmrzelosti přispěl ještě jeden incident. Během duelu totiž na tribuně zkolaboval fanoušek. Došlo sice k přerušení hry, avšak než dorazila lékařská pomoc, trvalo to delší dobu. „Kdyby měl ten člověk infarkt, byl by už pravděpodobně mrtvý,“ dodala sedmapadesátá hráčka světa.

A tak má vítězka dvou turnajů na okruhu WTA nyní jen jedno jediné přání, odehrát ve středu druhé kolo proti bývalé světové jedničce Srbce Jeleně Jankovičové na nějakém lepším kurtu.

Reklama