Hlavní obsah

Auu! Sahal po senzaci. Jenže Wawrinka Slováka kuriózně sestřelil u sítě. Kam mířil míček?

Dlouho sahal po senzaci, ale světovou čtyřku a šampióna Australian Open z roku 2014 Stana Wawrinku nakonec v prvním kole Slovák Martin Kližan po pětisetové bitvě neudolal. A není vůbec vyloučeno, že k jeho vyřazení notně přispěl nešťastný moment z koncovky páté sady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Wawrinka se trápil v pětisetovém maratónu s KližanemVideo: sntv

 
Článek

Slovenský tenista v rozhodujícím dějství nejprve ztratil náskok brejku a pak za stavu 4:4 a 15:30 po nepovedeném náběhu na síť nahrál Wawrinkovi vysoký míč za síť, což byl pro soupeře téměř jistý bod.

Rodák z Bratislavy také vzdal jakoukoliv snahu o odpor v této výměně, volně kráčel k síti s raketou v levé ruce a jen čekal na Wawrinkův vítězný úder. Švýcar měl velmi snadnou úlohu, jenže na míček se soustředil tak moc, že vůbec nebral v potaz postavení soupeře, jehož nejspíš nechtěně napálil razantním úderem někam na pomezí stehna a intimních partií.

Kližan pomalu klesal k zemi, Wawrinka sám trochu vyděšen svým úderem přelezl síť a nešťastnému protivníkovi se omlouval. Slovák alespoň podle televizních záběrů omluvu přijal. Jenže poté celkem pochopitelně trochu vypadl z role, znovu ztratil podání a zápas prohrál.

„Byl to dnes velký boj. Jsem moc šťastný, že jsem postoupil. Nehrál jsem svůj nejlepší tenis, ale hodně jsem bojoval. Bylo to ale hrozně těsné. Je (Kližan) opravdu nebezpečný hráč, hodně tlačil a mixoval hru," ulevilo se Wawrinkovi po výhře 4:6, 6:4, 7:5, 4:6, 6:4.

Reklama

Související témata: