Hlavní obsah

Fantastický obrat! Šafářová odvrátila devět mečbolů a už vyhlíží Serenu

Praha

Fantastický obrat předvedla v prvním kole na Australian Open Lucie Šafářová. Devětadvacetiletá tenistka utekla Belgičance Yanině Wickmayerové z devíti mečbolů a nakonec celý zápas vyhrála 3:6, 7:6 (9:7) a 6:1.

Foto: Profimedia.cz

Tenistka Lucie Šafářová na Australian Open.

Článek

Utkání se pro rodačku z Brna nevyvíjelo vůbec dobře. První set prohrála poměrem 3:6 a ve druhém už byl stav 6:5 a 40:0 pro Wickmayerovou. Bývalá světová pětka se však nesesypala a ukázala, že je velká bojovnice. Všechny mečboly odvrátila a dvanáctou hru nakonec získala, tím si vynutila tie-break.

Ve zkrácené hře měla opět navrch sedmadvacetiletá Belgičanka, která vedla už 6:3 a poté 7:6. Šafářová se však znovu dokázala zkoncentrovat a i tentokrát se z obtížné situace dostala. Tie-break vyhrála 9:7 a o vítězce tak musel rozhodnout třetí set.

V něm už na kurtu začala dominovat česká hráčka. Předchozí nervy drásající souboj ji očividně nakopl a dodal sebevědomí. Šafářová ve třetí sadě povolila Wickmayerové jediný game a mohla se tak radovat z postupu do dalšího kola.

„Slyšela jsem, že se mi povedlo odvrátit devět mečbolů. Říkala jsem si, že musím hrát svou hru, bojovala jsem a povedlo se. Je to vzrušující,“ přiznala na webu ausopen.com.

Na svůj Twitter pak dala fotku svých nohou. "Takto vypadáte, když odvrátíte devět mečbolů a zvítězíte po dvou hodinách v opravdu horkém počasí," okomentovala ji.

Vítězku sedmi turnajů na okruhu WTA nyní ve druhém kole čeká velmi těžká soupeřka, světová dvojka Serena Williamsová. „Hrát proti ní je vždy velkou výzvou. Malou výhodou pro mě může být to, že toho Serena v poslední době moc neodehrála. Je to ale vynikající tenistka. Zápas si chci užít a pokusím se ho vyhrát,“ dodala Šafářová, kterou v Melbourne čeká ještě čtyřhra. Spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou se pokusí navázat na úspěch z roku 2015, kdy zde debla ovládly.

Reklama