Hlavní obsah

Berdych jde na Federera. Bude to těžké, musím zlepšit hru, říká Švýcar

Praha

Po třiadvacáté se v pátek utká Tomáš Berdych s Rogerem Federerem. Český tenista na vítěze sedmnácti grandslamů narazí už ve třetím kole Australian Open a věří, že pokud předvede svou nejlepší hru, má šanci Švýcara posedmé v kariéře porazit.

Berdych o utkání s FedererenVideo: sntv

 
Článek

„Bylo jasné, že když je sedmnáctý na světě, tak ho musí někdo dostat už takhle brzy. Bohužel jsem to já. Ale v pohodě, beru to jako výzvu,“ řekl třicetiletý Berdych v rozhovoru s novináři po utkání druhého kola, v němž si bez větších problémů poradil s Američanem Ryanem Harrisonem.

„Potkáváme se sice o něco dříve než v předchozích letech, ale nemyslím si, že by na tom nějak zvlášť záleželo. Je potřeba, abych předvedl svou nejlepší hru, pak ho můžu porazit,“ prohlásil dále desátý hráč světa.

Berdych se s Federerem utkal naposledy loni ve čtvrtfinále Australian Open. Z vítězství a postupu do semifinále se nakonec radoval pětatřicetiletý Švýcar, který se však nyní na kurty vrátil po téměř půlroční pauze. A to by pro českého tenistu mohla být výhoda.

„Musím být připravený na to, že Roger nastoupí v plné síle. A pokud nebude tak silný jako v minulosti, může to pro mne být jen bonus. V každém případě, ale musím být připravený na všechno,“ uzavřel Berdych, který Federera porazil naposledy v roce 2013 na turnaji v Dubaji.

Na rychlejších kurtech Berdych Federera poráží

Sedmnáctinásobný grandslamový šampión si je vědom, že pokud bude chtít projít do osmifinále, bude muset svůj tenis ještě vylepšit. Ve druhém kole totiž narazil Federer na kvalifikanta Noaha Rubina, a i když nakonec vyhrál ve třech setech, americký talent ho během zápasu docela potrápil.

„Sice jsem tady Tomáše neviděl hrát, je ale jasné, že proti němu budu muset svůj tenis o něco zlepšit. Bude to těžké,“ prohlásil rodák z Basileje. „Rychlejší kurty mi proti němu v minulosti působily potíže. Tak tomu bylo na turnajích v Cincinnati, New Yorku, Wimbledonu i olympiádě v Aténách, kde mě porazil. A to bude chtít zopakovat i tady,“ dodala bývalá dlouholetá světová jednička.

Reklama